nieuws

Facultatieve
Sponsors

ASR neemt uitvaartportefeuille over van Facultatieve

10 januari 2013


Utrecht/Den Haag, 10 januari 2013 – ASR neemt per 1 maart 2013 de verzekeringsportefeuille over van de Facultatieve Groep. Het gaat om een portefeuille van 70.000 uitvaartpolissen met een waarde van € 100 miljoen verzekerd kapitaal.

De uitvaartpolissen worden ondergebracht bij ASR Levensverzekering N.V. Philippe Wits, directeur Uitvaartverzekeringen: ‘ASR heeft de ambitie om haar positie op de markt van uitvaartverzekeringen verder te verstevigen. De overname van deze gezonde verzekeringsportefeuille biedt ons veel synergievoordelen en bovendien een mooie kans om verder te groeien.’ De verzekeringsportefeuille bestaat voor een klein deel uit Franse uitvaartpolissen. Deze worden aan een derde partij verkocht.

Met de verkoop beëindigt de Facultatieve Groep haar verzekeringsactiviteiten, om zich toe te kunnen leggen op haar kernactiviteiten, zoals o.a. de exploitatie van crematoria. De Facultatieve is bovendien wereldmarktleider op het gebied van de bouw van crematieovens. Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Facultatieve Groep: ‘Door de huidige marktsituatie en de veranderende eisen, bijvoorbeeld ten aanzien van het toezicht en de verslaglegging, vraagt het verzekeringsbedrijf nadrukkelijk steeds meer managementaandacht. Voor ons was van het grootste belang dat de rechten van de verzekerden gehandhaafd blijven. In ASR hebben we vol vertrouwen.’

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >