nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartcentrum UVZ belaagd door jongeren

4 januari 2013

Een groep jongeren heeft woensdagnacht vernielingen aangericht bij uitvaartcentrum UVZ in Hoogland. Er werden herdenkingsmonumentjes vernield en ze gooiden een ruit in met een kaars. Gré te Braak laat aan het AD weten dat het gaat om een groep jongeren die vaker rond hangt bij het uitvaartcentrum, ze noemt de vernielingen respectloos.

Te Braak ontdekte de vernielingen de volgende morgen toen ze overal glas zag liggen. Ze kon de parkeerplaats van het uitvaartcentrum nauwelijks oprijden want overal lagen plastic potjes met kaarsen. Deze kaarsen zijn rond de feestdagen bij het rouwcentrum geplaatst door nabestaanden. Al zes jaar biedt het uitvaartcentrum nabestaanden de mogelijkheid om rond kerst gratis een kaasje te branden ter nagedachtenis. Toen Te Braak woensdagavond vertrok stonden de kaarsjes nog netjes op een tafel voor het rouwcentrum.

Vorig jaar kwam Uitvaartverzorging UVZ ook al landelijk in het nieuws toen een groep Marokkanen een rouwstoet verstoorden. Maar dit keer gaat het om autochtone jongeren van rond de 14 jaar. In het AD zegt Te Braak dat ze zelfs weleens brutaal naar binnen lopen en ze hebben ook al eens met geweld gedreigd. Er is inmiddels aangifte gedaan van vernieling.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >