nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente Beemster zoekt eigenaren graven

17 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Beemster maken bekend dat zij graag in contact willen komen met familie, rechthebbende, (of nabestaande daarvan) van verschillende graven op de algemene begraafplaats (namen en nummers via de link onderaan dit artikel). Het gaat in sommige gevallen om graven van bijna honderd jaar oud, maar ook om graven waarin begin jaren negentig nog bijzettingen hebben plaatsgevonden.

Voor de benoemde graven is de wettelijke grafrust van 10 jaar verstreken. Door middel van de publicatie (op de website, gemeentepagina in Binnendijks en op het bord bij de begraafplaats) wordt de gelegenheid geboden om binnen een jaar (tot 31 december 2013) te reageren en eventueel de termijn te verlengen.

Als niet gereageerd wordt door belanghebbende of nabestaanden, gaat de gemeente Beemster uiteindelijk over tot het verwijderen en/of ruimen van het betreffende grafmonument en graf op de algemene begraafplaats.

Na ruiming kan geen aanspraak meer worden gemaakt op vroeger uitgegeven grafrechten. Gedenkstenen worden ter vernietiging afgevoerd.

Reageren
Tot en met 31 december 2013 kunt u hierover contact opnemen met afdeling Burgerzaken.
Schriftelijk via postbus 7, 1462 ZG Middenbeemster, telefonisch via telefoonnummer (0299) 68 21 21 of per e-mail: burgerzaken@beemster.net.

De lijst met graven die in aanmerking komen voor ruiming kunt u op de website van de gemeente Beemster downloaden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >