nieuws

Facultatieve
Sponsors

Start werkzaamheden ruiming graven begraafplaats Oud Avereest

3 januari 2013

Op maandag 14 januari 2013 starten de ruimingswerkzaamheden op begraafplaats Oud Avereest. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor de zomer afgerond.

De grafvelden op het gedeelte van de begraafplaats tussen de parkeerplaats en het baarhuisje worden geruimd. De ruiming is vanaf de zomer van 2009 onder andere via het publicatiebord en bordjes bij de grafvelden aangekondigd. Belanghebbenden zijn opgeroepen zich te melden. Voor zover er nog adressen van mogelijke rechthebbenden konden worden achterhaald, zijn deze aangeschreven. Aan degenen die zich hebben gemeld, is gelegenheid geboden om het grafrecht te verlengen.

Graven waarvan het grafrecht is verlengd en graven waarvan het grafrecht niet is verstreken, worden niet geruimd. De oudste graven van het kerkhof blijven ook gehandhaafd. Dit betreft de graven die het dichtst bij de parkeerplaats liggen.

Verzamelgraf
De stoffelijke resten worden op de begraafplaats bijeen herbegraven in een verzamelgraf. Bij het verzamelgraf komt naderhand een plaat waarop de namen, geboortedata en overlijdensdata van de geruimde graven kunnen worden vermeld. Dit gebeurt niet automatische voor alle graven, omdat van veel oude graven de juiste schrijfwijze van de namen, alsmede de geboortedatum en overlijdensdatum niet bij de gemeente bekend is.

Werkzaamheden
De werkzaamheden starten op maandag 14 januari 2013 en duren naar verwachting tot juni 2013. Tijdens de werkzaamheden is dit gedeelte van de begraafplaats voor bezoekers niet toegankelijk. Er wordt getracht eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Tijdens begrafenissen wordt het werk stilgelegd.

De werkzaamheden op begraafplaats Oud Avereest worden uitgevoerd door Vreeker Begraafplaatsservice uit Hem. Dit bedrijf heeft in de afgelopen periode ook de ruiming en herinrichting op begraafplaats Achterveld uitgevoerd. De werkzaamheden op Achterveld zijn inmiddels afgerond. Alleen de plaat met namen op het verzamelgraf moet nog worden gerealiseerd.

Actief ruimingsbeleid
Omdat de gemeente genoeg ruimte op de gemeentelijke begraafplaatsen wil houden en de aanleg van nieuwe begraafplaatsen wil voorkomen, heeft de gemeente gekozen voor een actief ruimingsbeleid. In principe komen alle graven waarvan de grafrechten zijn verlopen in aanmerking voor ruiming.

Ruiming gebeurt niet wanneer nabestaanden zich hebben gemeld en hebben aangegeven het graf in stand te willen houden. Het beleid is alleen van toepassing op gemeentelijke begraafplaatsen en dus niet op de kerkelijke begraafplaatsen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >