Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Dr. C.J. Vaillantfonds doneert recordbedrag aan Hulphond Nederland

donderdag 29 augustus 2012

Op dinsdag 28 augustus 2012 heeft Henry Keizer van het Dr. C.J. Vaillantfonds een cheque met een recordbedrag van €150.000,- overhandigd aan Frits Wester, ambassadeur van Hulphond Nederland. De overhandiging vond plaats in het bijzijn van Anne de Ruijter met haar hulphond Noralie en de directie van Hulphond Nederland.

“Het is een voorrecht om zo’n prachtige cheque namens Hulphond Nederland in ontvangst te mogen nemen. Ik ben al jaren met veel trots ambassadeur van de stichting en het blijft bijzonder om te zien dat iemand als Anne dankzij haar hulphond Noralie zelfstandig kan leven en wonen.” aldus Frits Wester.
Dankzij de donatie van het Dr. C.J. Vaillantfonds kunnen 6 hulphonden worden opgeleid en overgedragen aan mensen met uiteenlopende zware handicaps. De hulphonden zullen voor een periode van 10 jaar de steun en toeverlaat zijn voor hun baasjes.

Henry Keizer licht de donatie toe: “Het Dr. C.J. Vaillantfonds ondersteunt projecten en waardevolle initiatieven in de maatschappij. Wij zijn zeer onder de indruk van het mooie werk van Hulphond Nederland en verheugd dat wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan hun doelstelling en daarmee onze maatschappij.”
Hulphond Nederland is blij verrast met de donatie van het Dr. C.J. Vaillantfonds. “Wat een hulphond voor zijn eigenaar betekent is onbetaalbaar, maar er hangt helaas wel een prijskaartje aan de opleiding van een hulphond.” aldus Rudolph Strickwold, Directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland. Hij vervolgt: “Voor het behalen van onze doelstelling zijn we afhankelijk van donaties en we zijn dan ook ontzettend dankbaar dat het Dr. C.J. Vaillantfonds zijn betrokkenheid bij ons werk uit door middel van deze overweldigende donatie.”

Hulphond Nederland

Hulphond Nederland leidt honden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.
Hulphonden worden kosteloos ter beschikking gesteld aan cliënten. De gelden worden bijeengebracht door donateurs, sponsoren, serviceclubs, verzekeraars en komen uit giften, nalatenschappen en collectes.

Dr. C.J. Vaillantfonds

Het Dr. C.J. Vaillantfonds is het Goede Doelen Fonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria.
Bij een crematie blijven, naast de as van de overledenen, ook metalen achter. Deze zijn bestand tegen de hoge temperaturen en als zodanig ook duidelijk herkenbaar. Nadat de hoogwaardige metalen uit de crematie-as zijn verwijderd, worden deze in het crematorium bewaard. Gespecialiseerde bedrijven verzamelen ze én dragen vervolgens zorg voor de recycling van de basismaterialen. Deze worden gebruikt als grondstof voor verschillende industrieën, zoals bijvoorbeeld de vliegtuigbouw. Ook edelmetalen (zoals bijvoorbeeld goud) worden soms in de as aangetroffen.
De opbrengsten die hier uit voortkomen worden gestort in het Dr. C.J. Vaillant Fonds dat hiermee sinds 1997 een breed palet aan goede doelen en waardevolle initiatieven ondersteunt.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder