nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw op Uitvaart.nl: Asverstrooiing Noordzee

As uitstrooien op zee: gedenken en loslaten....

3 augustus 2012

Waarom as verstrooien?

De zee met haar uitgestrektheid en vele gezichten heeft de mensen van oudsher al gefascineerd. De gedachte om voor altijd in de golven aanwezig te blijven, maakt de zee tot een bijzondere laatste rustplaats.

Waarom as verstrooien?

Al duizenden jaren is het in veel culturen gebruikelijk om de as van een dierbare na de crematie te verstrooien op het land of in het water, in plaats van deze te bewaren of bij te zetten in een urn.

Vooral het uitstrooien van as in bewegend water, zoals een rivier of de zee, wordt doorgaans ervaren als een bijzondere en waardevolle vorm van afscheid nemen. Bij het verstrooien van as over de golven speelt ook vaak een speciale relatie van de overledene met de zee een rol.


Asverstrooiing Noordzee

Wij verzorgen met ons zeewaardige en gecertificeerde passagiersschip "Koningin Emma" sinds 1997 vanuit de haven van IJmuiden asverstrooiingen op de Noordzee. Het schip is uitgerust met moderne navigatiemiddelen en audioapparatuur, waardoor de positie van de verstrooiing nauwkeurig kan worden bepaald.

Of u nu alleen of met een groep bij de asverstrooiing aanwezig wilt zijn, bij ons is het mogelijk tot maximaal 75 personen. U kunt 7 dagen per week bij ons terecht voor:

  • asverstrooiing met ceremonie
  • asverstrooiing zonder ceremonie
  • collectieve asverstrooiing

Meer informatie

Voor meer informatie, kijk op onze uitgebreide site http://www.asverstrooiingnoordzee.nl. Wij zijn ook te vinden www.uitvaartsite.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >