nieuws

Facultatieve
Sponsors

Film: Theatervoorstelling op begraafplaats Crooswijk verboden

16 augustus 2012


Begraafplaats Crooswijk zal komende maand niet het decor zijn van de theatervoorstelling ‘Komen en Gaan’, dat meldt RTV Rijnmond. De deelgemeente heeft aan de omroep laten weten dat ze geen vergunning zal verlenen voor de uitvoering.

Kort geleden ontstond er commotie in de lokale politiek in Rotterdam toen het CDA hoorde van de geplande voorstelling op de begraafplaats. De partij liet direct weten dat een begraafplaats geen geschikte locatie is voor een dergelijk evenement. Ook verschillende burgers en nabestaanden van overledenen die zijn begraven op Crooswijk reageerden allerminst enthousiast op de voorstelling. Theatermaker Paul Raterman laat aan RTV Rijnmond weten dat hij bijzonder teleurgesteld is. Hij is al twee jaar bezig met de voorbereidingen en zegt daarvoor mondelinge toestemming te hebben gehad van de deelgemeente.

De gemeente Rotterdam laat in een verklaring weten dat ze geen evenementenvergunning kan verlenen omdat de voorstelling buiten de openingstijden van de begraafplaats zou worden opgevoerd. Dat is niet toegestaan. De theatermaker heeft de deelgemeente nu gevraagd om een vergunning te verstrekken voor een voorstelling direct naast de begraafplaats. De gemeente zal maandag besluiten of voor die locatie wel een vergunning wordt afgegeven.

Bekijk hier het nieuwsitem over dit onderwerp van RTV Rijnmond.---------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >