nieuws

Facultatieve
Sponsors

Phoenix Urnen ® kiest bewust voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid

28 juli 2009

Phoenix Urnen ® (bekend van de handbeschilderde sierurnen) kiest bewust voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Niet omdat dit “zo goed is voor hun imago” . Ze vinden namelijk echt zelf dat we als mensen te gast zijn op deze aarde, en dat we ons dus ook als gast zouden moeten gedragen. Dat wil zeggen: respectvol omgaan met de aarde, het klimaat, de leefomgeving en al zijn bewoners.

Phoenix Urnen vindt dus dat, als we de aarde een beetje leefbaarder kunnen maken en nalaten voor de toekomst, we daar ook toe verplicht zijn en ons daarvoor moeten inzetten.

1. De ovens van Phoenix Urnen worden bijvoorbeeld voor 100 % gestookt met milieuvriendelijke groene stroom (dus ook geen stroom opgewekt met kernenergie).
2. De verpakkingsmaterialen voor het verzenden van de urnen zijn vrijwel geheel recyclebaar (karton, papiertape, en “piepschuimkorrels” gemaakt van composteerbare aardappelzetmeel).
3. Daarnaast doen ze zo veel mogelijk aan gescheiden afvalverwerking.
4. Door lidmaatschap van diverse goededoelen-organisaties actief op het gebied van milieu, mensenrechten, natuur, dierenwelzijn, projectensteun in ontwikkelingslanden (zie de “links”-pagina op hun website) proberen ze hun steentje bij te dragen om de wereld “een beetje beter” te maken.
5. Door te kiezen voor een bank die alleen investeert in “eerlijke” zaken en die dus ook het beste voorheeft met de wereld.

Phoenix Urnen kiest en adviseert om te “bankieren” bij een zogenaamde “duurzame bank” , waarbij je weet dat het geld alleen wordt geïnvesteerd in “eerlijke en duurzame zaken”, zoals de Triodos Bank of ASN Bank. Meer informatie op de website (onder “fotogalerie”) via www.phoenixurnen.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >