nieuws

Facultatieve
Sponsors

SEEYOU Grafsteen ontwerp

27 juli 2009


PROJECT OMSCHRIJVING
Ontworpen en door de natuur ingevuld:
Fenomenen en natuurelementen zijn uitgenodigd om betrokken te worden bij het scheppen van een interactie. Het uiterlijk van het object verandert met het seizoen en met de tijd. Het water erin weerspiegelt de buitenwereld, en ook het mos geeft een prachtig uiterlijk ook al zorgt er niemand voor het graf.
De grafsteen is niet alleen een knooppunt tussen de overledenen en de rouwenden, maar ook een hulp voor de familie om samen te blijven en de persoonlijke herinneringen te bewaren.

Van de wieg tot het graf:
"Bij het scheppen van SEEYOU gingen we terug naar de wieg van tradities om deze te volgen zodat we een diepere spirituele inhoud kunnen uitdrukken met de tijdelijke middelen van design.¡± De natuur zit zo in elkaar dat ons lichaam opnieuw ¨¦¨¦n wordt met de aarde, alle organisme die ooit leefden gingen dood en keerden terug naar de grond om in een nieuw leven te recyclen. Men begon zijn doden te begraven in de tijd van de Neanderthalers en ook zij hadden een rituele plek nodig waar zij konden rouwen. Zowel rituelen als monumenten in verband met het overlijden speelden een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Het Seeyou project, gaat om een hereniging van de oorspronkelijke gedachte van begraafplaatsen.

Reflecties voor persoonlijk herinnering:
De wereld is net als een bron.. de wereld is zoals dat. Als ik naar de oppervlakte van het water kijk kan ik de hemel zien. Als ik naar de oppervlakte van het water kijk kan ik je daar tegenover mij zien staan .... en dat is prachtig. Als ik naar de oppervlakte van het water kijk kan ik je herkennen....Als ik naar de oppervlakte van het water kijk kan ik de hele wereld zien.
Misschien zie ik deze wereld, maar op een andere manier, misschien zie ik het wel op dezelfde manier, misschien is het een andere wereld. Als ik dichterbij leun om een beter te kijken....zie ik mezelf.

De kruis vorm:
Kruis vormen worden al milennia voor Christus gebruikt als religieuze©\ of andere©\ symbolen voor identificatie.
Ze waren significant voor geloof en verering. De twee ontwerpers wilden een universeel object scheppen reflecterend op het Europese milieu en de rijke cultuur waarin ze leven. Het kruis is dus zowel een teken van Christus zelf als een universeel embleem van geloof. Het kruis is de menselijke vorm die de diepere
boodschap van het object begrijpelijk maakt met nieuwe manifestaties die altijd actuele waardes dragen.

AFTERLIFESTYLE :
Grafstenen zijn niet veel veranderd in de laatste paar eeuwen behalve enkele veranderingen dankzij een gevolg van ad hoc keuzes. Deze gedachte omarmend, is de Seeyou vergankelijke grafsteen de eerste van een aantal projecten toegewijd aan de begrafenis cultuur en de eerste die dood behandeld in design.
IVANKA heeft nog verdere design werken en ideeen in ontwikkeling die nog afgemaakt moeten worden in het bestek van AFTERLIFESTLYE. Deze omvat verschilllende culturele gewoontes wereldwijd, objecten die integriteit hebben in een keuze©\proces.


Prijs: Adviesprijs consument: 4200 EUR

MATERIAAL : High performance concrete
LIMITED_/_UNLIMITED_EDITIE : in gelimiteerd en niet gelimiteerde edities
PHOTO_CREDITS : Photo door Zsolt Bat(Dit product staat onder de design bescherming van de Europese unie.)
www.afterlifestyle.com

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >