nieuws

Facultatieve
Sponsors

Plechtigheid bijwonen via internet

24 juli 2008


Crematorium Dieren biedt als een van de eerste in het oosten van ons land de mogelijk om een plechtigheid rechtstreeks via het internet te volgen en om voor een film van de plechtigheid te kiezen.

Rechtstreeks via internet
“Het komt helaas voor dat niet iedereen die dat wél zou willen, persoonlijk bij een plechtigheid aanwezig kan zijn”, vertelt Leo van Eijk, directeur van Crematorium Dieren. “Dat kan bijvoorbeeld als familieleden in het buitenland wonen, ziek zijn of niet meer zo mobiel. Wij zijn dan ook verheugd dat wij nu in staat zijn om zo’n vaak pijnlijke situatie voor nabestaanden te vermijden. Mensen die via uitvaartbijwonen.nl de plechtigheid bijwonen, krijgen hierdoor als het ware het gevoel dat ze er ook daadwerkelijk bij zijn. De privacy en discretie zijn volledig gewaarborgd; de familie ontvangt rechtstreeks een unieke inlogcode.”

Film op DVD
“De kwaliteit is optimaal,” vertelt Leo van Eijk “Er wordt gewerkt met verschillende onopvallend geplaatste professionele camera’s, zodat de plechtigheid niet statisch maar als een film - met regie op afstand - vanuit verschillende standpunten geregistreerd kan worden. Dit biedt bovendien de mogelijkheid om nabestaanden niet alleen een unieke, maar ook waardevolle herinnering op DVD te kunnen bieden. Onze ervaring is namelijk dat bij de (naaste) familie een plechtigheid vaak als een roes voorbijgaat. Als er vervolgens later een mogelijkheid is om de plechtigheid op DVD te bekijken, kan dat van grote emotionele waarde zijn.”

Crematoria Twente/Oost Nederland
Crematorium Dieren werd voorafgegaan met deze mogelijkheden door Crematoria Twente/Oost Nederland BV dat al aantal jaren kosteloos de mogelijkheid biedt een plechtigheid uit te zenden via internet, zowel op de lokaties in Enschede als Almelo. Ook is het mogelijkheid de plechtigheid op te nemen en vast te leggen op DVD voor een tarief van € 35,-.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >