nieuws

Facultatieve
Sponsors

Independer: Consument betaalt tot 6.000 euro teveel voor uitvaartverzekering

25 juli 2008

De premies van uitvaartverzekeringen lopen enorm uiteen. De verschillen kunnen oplopen tot wel 6.000 euro over de gehele looptijd. Belangrijkste reden voor deze verschillen is de weinig transparante markt en het feit dat consumenten vaak niet de moeite nemen deze verzekeringen met elkaar te vergelijken. Voor ruim 34% van de consumenten is de keuze voor een uitvaartverzekering al gemaakt omdat hun ouders die al voor hen hebben afgesloten.Dit blijkt uit onderzoek van Independer.nl.

Van de ondervraagden heeft 37,7% geen uitvaartverzekering. Belangrijkste reden hiervoor is dat deze personen (of hun nabestaanden) zelf genoeg (spaar)geld hebben om een uitvaart te bekostigen. Gemiddeld kost een uitvaart op dit moment zo’n 7.000 euro. Niet iedereen heeft dit op de plank liggen en in dat geval kan het verstandig zijn om hiervoor een uitvaartverzekering af te sluiten. Aangezien er sprake is van grote premieverschillen tussen de verschillende uitvaartverzekeringen loont vergelijken zeker.

Een voorbeeld. Man en vrouw, beide 30 jaar en niet rokend, willen op beide levens een natura uitvaartverzekering van 7.000,- euro afsluiten. Ze kiezen ervoor om tot de leeftijd van 85 jaar premie te betalen op maandbasis. De goedkoopste aanbieder is in dit geval DELA met een maandpremie van € 17,32. De duurste is Ardanta met een premie van € 26,20. Over de hele looptijd levert dit een verschil op van € 5.930,-.

Overigens zijn bij uitvaartverzekeringen ook de polisvoorwaarden van belang. Keuzes voor het meeverzekeren van kinderen en een vrije keuze voor de uitvaartverzorger zijn medebepalend voor de premie.

Independer.nl stelde in de periode 25 juni t/m 20 juli 2008 enkele vragen over uitvaartverzekeringen aan haar klantenpanel. 318 respondenten hebben meegedaan aan de enquête.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >