nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA biedt crematieplechtigheid online en op DVD

22 februari 2006

Bijna 8 jaar geleden zond Uitvaart.Com samen met CVN Crematoria (nu Yarden) en TV3000 als eerste ter wereld live een crematieplechtigheid via Internet uit, een wereldprimeur. Sinds die tijd hebben vele crematoria dit idee gevolgd. Vanaf vandaag biedt ook DELA de mogelijkheid een plechtigheid liva via internet te volgen. Lees hieronder het persbericht van DELA.

PERSBERICHT

Crematieplechtigheid online en op DVD
Multimedia speelt steeds grotere rol bij uitvaart

Eindhoven, 22 februari 2006 – DELA biedt voortaan de mogelijkheid om crematieplechtigheden vast te leggen op DVD en live via internet te volgen. Daarmee speelt de uitvaartorganisatie in op de maatschappelijke trend, dat ‘herinneren’ steeds belangrijker wordt voor veel mensen. De live-internetuitzendingen maken het bovendien mogelijk om mensen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn bij de plechtigheid, deze toch te laten meemaken. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om personen die slecht ter been zijn en noodgedwongen aan huis zijn gekluisterd of personen die woonachtig zijn in het buitenland.


De uitvaartplechtigheden kunnen in het crematorium Rijtackers in Eindhoven en op aanvraag in de crematoria van Helmond, Geleen en Heeze live worden vastgelegd door discreet opgestelde camera’s. Deze zijn gericht op de kist, de spreker en de aanwezigen. Tijdens de plechtigheid staan plasmaschermen in de ceremonieruimte en in de aula, waarop de aanwezigen de uitvaart kunnen volgen. De beelden worden afgewisseld met sfeerbeelden en dankwoorden.

Na de uitvaart biedt DELA de mogelijkheid tot montage van filmbeelden van de uitvaart. De nabestaanden krijgen hierdoor een blijvend document dat als steun kan dienen in het verwerkingsproces. Zo kunnen ze bijvoorbeeld achteraf zien wie er allemaal aanwezig waren. De opgenomen beelden kunnen worden aangevuld met filmmateriaal, foto’s of belangrijke documenten zoals diploma’s en onderscheidingen. Dit wordt gemonteerd in sfeervolle achtergronden en met de lievelingsmuziek van de overledene. De herinnerings-DVD kan in een door de nabestaanden gewenste oplage gekopieerd worden.
Norman van der Loop, hoofd crematoria DELA: “We zien over het algemeen meer jongeren dan ouderen die voor vastlegging op DVD kiezen. Voor de jongere generaties zijn deze moderne technieken toch vanzelfsprekender.”

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 2,7 miljoen verzekerden maken DELA marktleider in de Benelux. DELA is een coöperatie die mensen al bijna 70 jaar helpt met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Als marktleider is DELA sterk in beweging. DELA ontwikkelt nieuwe producten en diensten. De organisatie groeit autonoom en door middel van overnames. Momenteel veranderen de uitvaartcentra en crematoria in sfeervolle vestigingen en op het hoofdkantoor wordt alles gereed gemaakt om optimaal te kunnen flexwerken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >