nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ingezonden brief: Slecht ter been? Handy Car(e) te Leen

Service met een maatschapelijke uitstaling

27 november 2008

Mijn buurman (78 jaar) had een crematie bij crematorium Daelwijck in Utrecht. Zijn zwager was zeer slecht ter been. Hij kon met moeite de afstand , parkeerplaats- crematorium overbruggen. Omdat hij via mij het project Handy-Car(e) kent vroeg hij mij waarom daar geen stoelen op de parkeerplaats staan. Bij navraag bleek dat er wel een stoel ergens in het gebouw aanwezig zou zijn. Dit is nu precies het probleem.

Ten eerste weten mensen dit niet. Ten tweede, ga maar eens op zoek op onbekend terrein naar de stoel. Ten derde, om eerst naar het crematorium te lopen, de stoel op te halen en dan weer terug naar de parkeerplaats werkt niet echt. Dit geldt natuurlijk ook als de plechtigheid is afgelopen. Ten vierde, het werkt zeker niet als er tijdproblemen zijn.

De mensen stellen deze service zeer op prijs . De Stichting heeft geen commerciële belangen, maar werkt wel met diverse vrijwilligers op professionele basis, daardoor wordt de kwaliteit en de service van dit project gegarandeerd.

Heeft u vragen bel 0343707091 of kijk op www.handycare.nl

Met vriendelijke groeten,

Auke Porte Coördinator Handy-Car(e)






Wie kent ze niet? De blauwe rolstoelen die je overal kunt lenen. De stoelen zijn van de Stichting Handy Car(e). De meeste Handy-Car(e) zijn voorzien van een muntslot zoals u dat kent van een winkelwagentje. Wanneer er eenmaal een euro in het slot is gestopt, kan de stoel worden meegenomen. Als de stoel na gebruik weer wordt aangekoppeld in de stalling, krijgt u het één eurostuk terug. De Handy-Car(e)’s zijn in de meeste Nederlandse musea te vinden. Daarnaast staan er vaak Handy-Car(e)’s voor de mensen klaar bij de grotere attractieparken en recreatieparken. Ook de bekendste dierentuinen beschikken over de blauwe rolstoelen.
Mensen die niet zo goed uit de voeten kunnen, kunnen de Handy-Car(e) lenen. Dit kunnen lichamenlijk gehandicapten zijn, maar ook ouderen of mensen die om een of andere reden (tijdelijk) niet zo lang kunnen lopen of staan. De stoel is speciaal ontworpen om er voor te zorgen dat mensen weer mee kunnen doen aan het maatschappelijke verkeer. Van klein tot groot, jong tot oud wordt er dankbaar gebruik van gemaakt. Voor sommige mensen is de Handy-Car(e) zelfs een 'opstapje' naar het gebruik van een gewone rolstoel voor alledag. De leenrolstoelen zijn op ruim 300 plekken gestationeerd en het aantal neemt nog steeds toe.
Veel gemeenten kiezen ervoor om de stoelen bij winkelcentra of parkeergarages te plaatsen. De stoelen worden uitgeleend maar ze zijn niet te koop voor particulieren. Ze zijn altijd herkenbaar. Zodoende komt diefstal nauwelijks voor.
De Stichting Handy-Car(e) levert in principe alleen op aanvraag. Winkeliers, gemeenten of beheerders van recreatieparken zoeken zelf naar financieringsmogelijkheden. De Stichting zorgt voor onderhoud, reparatie en vervanging. Via de Stichting is ook de aansprakelijkheid ingedekt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >