nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitspraak rechter gesprek van de dag tijdens open dag Uitvaartcentrum Veendam

22 mei 2023

De bestuursrechter zette onlangs een streep door de, door de gemeente Veendam afgeven, vergunning voor de bouw van een crematorium bij uitvaartcentrum Buitenwoelhof. Omwonden hebben zich met succes verzet tegen de plannen die er voor hebben gezorgd dat de relatie tussen het uitvaartcentrum en de omwonenden een beetje bekoeld is.

Dit weekend was er een open dag in het vernieuwde uitvaartcentrum. Voor de redactie van het Dagblad van het Noorden een mooie gelegenheid om even langs te gaan bij omwonenden die zich niet lieten zien in het uitvaartcentrum. De buurvrouw van het uitvaartcentrum is nog steeds heel duidelijk in het haar commentaar. ‘Wat denken ze daar wel niet. Dat crematorium gaat hier niet komen. Niet achter onze woningen’, vertelt ze in het Dagblad van het Noorden.

Elly Heikens-Nanninga, bestuurslid van Uitvaartvereniging Mekander, (initiatiefnemer van het crematorium) laat in de krant weten dat ze niet verwacht dat de gemeente nog in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak van de bestuursrechter. Ze noemt dat een kansloze zaak, de uitvaartvereniging weet nog niet hoe het nu verder gaat.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >