nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden polis onterecht opgezegd

29 maart 2024

De familie van Delden, vader, moeder en twee kinderen zijn al vele jaren verzekerd bij Yarden. De verzekering van vader en moeder was jaren geleden al premievrij geworden, maar Yarden bleek vader en moeder in 2003 alsnog geroyeerd te hebben. De reden was dat ze een klein bedrag aan administratieve kosten niet betaald hadden.

Er waren destijds wel herinneringen gestuurd naar de familie, maar niet naar hun juiste woonadres. En dat is vreemd, want de post van de kinderen kwam wel goed aan en de familie woont al 30 jaar op haar huidige adres.

Vader ontdekte de fout onlangs toen hij de actualiteit van zijn verzekering onlangs wilde controleren. Hij ontdekte tot zijn schrik dat zijn verzekering was geroyeerd en vroeg de verzekeraar om de fout te herstellen. Yarden/DELA wilde echter niet meewerken en daarop stapte de familie naar de ombudsman van Omroep Max. Onderzoek wees uit dat de kinderen nog wel gewoon verzekerd zijn, maar door administratieve fouten bij Yarden was het adres van de ouders niet op orde. Die hadden dus nooit verwacht dat er na het premievrij maken toch nog wat betaald moest worden.

Nadat Omroep Max vragen ging stellen is de fout toch nog hersteld en zijn vader en moeder alsnog weer verzekerd. Omroep Max roept verzekerden met een Yarden polis op om te controleren of alles administratief goed voor elkaar is. Dat kan door contact op te nemen met DELA dat inmiddels eigenaar is van Yarden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >