nieuws

Facultatieve
Sponsors

Statement DELA inzake beëindiging BGNU-lidmaatschap

19 maart 2024

Naar aanleiding van het nieuws dat DELA haar lidmaatschap van BGNU heeft beëindigd heeft DELA alsnog een reactie gegeven. In haar reactie gaat DELA ook in op het gerucht dat naast het lidmaatschap van de BGNU meer lidmaatschappen zijn beëindigd door DELA. Lees hier het statement.

Statement DELA inzake BGNU-lidmaatschap

Als grote speler in de uitvaartbranche vinden wij het erg belangrijk om actief te werken aan kwaliteitsborging en consumentenbescherming in de branche. DELA kiest er op dit moment voor om de belangenbehartiging zoveel mogelijk zelf te doen. Ons lidmaatschap van de Brancheorganisatie van Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) hebben we om die reden per einde van het jaar opgezegd. Gedurende dit jaar blijven we met elkaar in gesprek om te kijken of het lidmaatschap gecontinueerd zal worden of dat die eind dit jaar daadwerkelijk stopt.

Op het gebied van kwaliteitsborging en consumentenbescherming steunen wij de doelstellingen en de activiteiten van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NAVU), het Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) en de geschillencommissie en de ombudsman (SKLU). Als eigenaar van crematoria en begraafplaatsen, blijven we ook lid van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) en de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsbeheerders (LOB).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >