nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Hoentocht in Groningen tot eind juni gesloten

24 april 2023

Nabestaanden geïnformeerd
DELA

Medio maart is er brand uitgebroken in ons crematorium Hoentocht in Groningen. De brand ontstond door een technisch mankement aan de crematieoven. Hierdoor is Crematorium Hoentocht tot eind juni gesloten.

Nabestaanden geïnformeerd

Op de dag van de brand zijn nabestaanden die een afscheidsdienst gepland hadden bij crematorium Hoentocht, direct op de hoogte gebracht van de brand. Deze uitvaarten zijn verplaatst naar andere crematoria in de regio en ons uitvaartcentrum in Groningen.

Nabestaanden waarvan de asbus van hun dierbare op locatie Hoentocht was toen de brand uitbrak, zijn op de hoogte dat de asbussen ongedeerd zijn. Voor het ophalen van de asbus ontvangen wij hen op ons uitvaartcentrum in Groningen.

Technisch onderzoek

De brand heeft flinke (rook)schade aangericht. Dit is via onderzoek door diverse externe experts vastgesteld. Naast de schade aan de oven is er veel schade aan het dak, het luchtbehandelingssysteem en de bekabeling. Niet alleen het herstel zelf vergt tijd, ook de levertijden van materialen maakt dat het niet direct gerepareerd kan worden.

Tot eind juni gesloten

Dat betekent dat crematorium Hoentocht in ieder geval tot eind juni gesloten is en er geen afscheidsdiensten en crematies kunnen plaatsvinden. Deze diensten en crematies kunnen plaatsvinden bij ons uitvaartcentrum in Groningen en andere crematoria in de regio.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Groningen op www.groningenuitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >