nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente Noardeast-Fryslân zoekt rechthebbenden van 400 graven

25 april 2023


De gemeente Noardeast-Fryslân zoekt rechthebbenden of nabestaanden van ongeveer 4000 graven op de gemeentelijke begraafplaatsen. De gemeente wil de grafrechten opnieuw toekennen of uitgeven zodat de graven voor de toekomst behouden blijven.

Van deze graven zijn de gegevens van de rechthebbende bij de gemeente niet bekend. Vaak komt dit door een verhuizing in het verleden of door het overlijden van de rechthebbende.

Om welke graven gaat het?

Op de website van de gemeente staan lijsten van alle graven waarvan de rechthebbende onbekend is. Op deze lijsten vindt u de begraafplaatsen, maar ook het grafnummer en de namen van de personen die er begraven zijn.

Op de begraafplaatsen staan borden die bezoekers oproept zich te melden. Het betreft de gemeentelijke begraafplaatsen in Burdaard, Burum, Dokkum (Damwâldsterreedsje en Metslawiersterweg), Kollum, Munnekezijl, Aldwâld, Mitselwier en Ternaard.

Opnieuw uitgeven van het grafrecht

Vanaf maart 2023 willen we iedereen hierover informeren. Deze actie duurt 5 jaar.

Is er binnen deze termijn geen (nieuwe) rechthebbende gevonden? Dan vervalt het grafrecht. Daarna worden het graf en het gedenkteken geruimd.

Wat kunt u doen?

We willen iedereen graag de gelegenheid geven om te kunnen reageren. Op die manier willen vervelende situaties voorkomen. Bent u, of kent u, de rechthebbende, of een nabestaande? Dan verzoeken wij u vriendelijk om het aanvraagformulier voor het graf, of de graven in te vullen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >