nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats Almelo biedt mogelijkheid levenloos geborenen op naam te laten registreren in begraafplaatsadministratie

Registratie levenloos geboren kinderen in BRP sinds 4 februari

22 februari 2019

Op gemeentelijke begraafplaats ‘t Groenedael in Almelo kunnen ouders die dat wensen hun levenloos geboren kindje, broertje of zusje, met hun in de burgerlijke stand opgenomen naam laten registreren in de begraafplaatsadministratie. Vanaf 4 februari 2019 is het voor ouders mogelijk om (alsnog) hun levenloos geboren kind bij te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Vroeger werden kindjes vaak anoniem begraven en werden zij ook zonder naam in het begraafregister geregistreerd.

Er zijn al veel inwoners die bij de begraafplaats hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden voor het onder naam laten registreren van de levenloos geborenen in het begraafregister. Inmiddels zijn ook al een aantal namen in het register ingevoerd. De beheerder van de begraafplaats hoopt met deze administratieve aanpassing bij te dragen aan het proces van erkenning van levenloos geboren kinderen, die voor veel ouders blijvend deel uitmaken van het gezin.

Wijziging van de Wet BRP

De wijziging van de Wet BRP komt voort uit een petitie van ouders die het als een groot emotioneel gemis zien en als feitelijk onjuist ervaren dat hun levenloos geboren kind niet in de basisregistratie voorkomt. Vanaf 4 februari 2019 is het met terugwerkende kracht mogelijk levenloos geboren kinderen in de BRP te registreren. Ook eerder levenloos geboren kinderen kunnen worden opgenomen in de basisregistratie.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >