Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Amersfoort gaat gemeentelijke uitvaarten zelf verzorgen

donderdag 8 februari 2019

De gemeente Amersfoort gaat vanaf 1 februari zelf alle gemeentelijke uitvaarten verzorgen. De aanbesteding van de uitvaarten bij een lokale uitvaartondernemer liep af en is de gemeente zich breder gaan orienteren.

Hieruit bleek dat Amersfoort zelf over alle faciliteiten beschikt en ervaren verzorgers en uitvaartleiders in dienst heeft. Daardoor is het niet meer nodig om uitvaarten die door de gemeente geregeld moeten worden uit te besteden aan een commerciële uitvaartondernemer.

Directeur Wilco Plaggenborg van CBA Amersfoort (gemeentelijke begraafplaats en crematorium met uitvaartcentrum) vertelt dat zijn organisatie geen winstoogmerk heeft. Doordat de gemeente deze uitvaarten nu zelf gaat verzorgen worden er kosten bespaard. ‘Wij kunnen deze uitvaarten inplannen op momenten dat er geen gebruik gemaakt wordt van onze faciliteiten. Zo kunnen we deze mensen een waardige crematie of begrafenis bieden met gelegenheid voor belangstellenden om op een goede manier afscheid te nemen’, aldus Plaggenborg.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in amersfoort op www.uitvaart-amersfoort.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder