nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Vene ontwerpt uniek opbaarmeubeltje voor baby's

22 februari 2019

De Vene Uitvaartbenodigdheden heeft in samenwerking met afdeling Geboortezorg van het Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein een speciaal opbaarmeubeltje ontworpen voor baby’s die voor of tijdens de bevalling overlijden.

,,Voor het verwerken van het verlies is het voor ouders erg belangrijk om op een passende manier afscheid te nemen’’, zegt Arno Boll van De Vene.

Door het opbaarmeubeltje kan het overleden kindje 24 uur per dag dicht bij de ouders blijven in de kraamsuite van het ziekenhuis. In het meubeltje is ruimte gemaakt voor persoonlijke spulletjes, zoals een knuffeltje, foto of iets dergelijks.


Wateropbaring

Naast de reguliere opbaring is met het nieuwe meubeltje ook een zogeheten wateropbaring mogelijk. Wateropbaring is een methode waarbij het vroeggeboren overleden kindje in betere conditie blijft, door het kindje in een thermo-acrylaat bakje met water te leggen. De speciaal geïntegreerde prematuurkoeling met regelbare thermostaat houdt het water op de juiste temperatuur. Hierdoor blijft het kindje er mooi uit zien.

Bij een reguliere opbaring wordt het meubeltje opgemaakt als een bedje en zorgt de prematuurkoeling er voor dat het kindje de juiste temperatuur behoudt. Dat is van groot belang, omdat ouders hun kindje vaak ook thuis nog willen opbaren.

,,Nieuw leven en dood, welkom heten en afscheid nemen, het ligt zo dicht bij elkaar, een zeer ingrijpend proces voor ouders,’’ zegt medewerkster Sandra van Geboortezorg Antonius Ziekenhuis. ,,We hopen op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het op een passende manier afscheid nemen. Dat kun je maar één keer goed doen.’’

De prematuurkoeling en de acrylaatbakjes zijn ook los leverbaar bij De Vene Uitvaartbenodigdheden. Op die manier kan ook in de thuissituatie een waardevolle (water)opbaring worden gerealiseerd. Tot nu toe werd bij een wateropbaring geadviseerd het bakje met het kindje te bewaren in de koelkast. Nu is dat niet meer nodig en kunnen naasten het kindje 24 uur per dag blijven zien. De prematuurkoeling kan indien gewenst ook onder een mandje of kistje worden geplaatst.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over het opbaarmeubeltje en/of de prematuurkoeling met acrylaatbakje, neem dan contact op met De Vene Uitvaartbenodigdheden, via telefoonnummer 0416 69 820 820 of via mail info@devene.nl. Kijk voor meer informatie en foto’s op onze website www.devene.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >