nieuws

Facultatieve
Sponsors

Leden PKN gaan uitvaarten leiden

24 augustus 2017


Ook voor mensen van buiten de PKN gemeente

De cursus ‘Uitvaarten voor gemeenteleden’ van drie wijkgemeenten in Groningen van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is een succes gebleken. Na de start van de cursus in 2016 is er nu een eerste uitvaartteam samengesteld dat bestaat uit PKN-leden die uitvaarten kunnen begeleiden voor gemeenteleden, maar ook voor mensen van buiten de kerk, dat meldt Protestantsekerk.nl.

Het uitvaartteam moet de wijkpredikanten helpen omdat het grote aantal uitvaarten vaak zwaar op hun agenda drukt. De opgeleide gemeenteleden kunnen families onder andere helpen bij het voorbereiden van de dienst, het kiezen van de liturgie en ze kunnen spreken voor grote groepen. De leden die de cursus hebben afgerond zijn tijdens een eredienst voorgesteld aan de gemeente en kregen een zegen mee voor hun taak.

PKN meldt dat het steeds vaker voorkomt in Nederland dat leden andere leden helpen als er een uitvaart geregeld moet worden. Het is de bedoeling dat het uitvaartteam over enige tijd ook mensen van buiten de gemeente gaat begeleiden bij uitvaarten. ‘We vinden het belangrijk om er te zijn voor mensen bij een overlijden, welke achtergrond iemand ook heeft’.

Informatie over de cursus ‘Uitvaarten voor gemeenteleden’ is te vinden op de website van de Protestantse Kerk Nederland. De cursus wordt gegeven op diverse locaties in Nederland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >