nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Nieuw bespaarboek Henselmans kritisch over tarieven uitvaartbranche

30 augustus 2017


Er is in de afgelopen jaren al heel wat meer transparantie en keuze ontstaan als het gaat om de tarieven van uitvaarten. Maar bespaarkoningin Marieke Henselmans constateert dat er nog vaak te veel wordt betaald voor een uitvaart. Ze adviseert nabestaanden in haar boek (dat op 10 september wordt uitgegeven) om altijd eerst offertes op te vragen, dat meldt het AD.

Het boek ‘Laat je niet kisten door de commercie ’ geeft tips hoe mensen kosten kunnen besparen. Peter van Schaik van (onder andere) vergelijkingssite Uitvaartmarkt.nl vertelt in het artikel in het AD dat mensen die offertes aanvragen vaak veel minder betalen dan nabestaanden die niet kritisch kijken naar de tarieven.

Henselmans beweert in haar boek dat uitvaartorganisaties er veel aan doen om de kosten op te laten lopen. Paul Koeslag, voorzitter BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemers), herkent zich niet in het beeld dat Henselmans schetst. Hij vertelt dat de uitvaartbranche juist een branche is die het moet hebben van mond-tot-mond reclame. Uitvaartondernemers hebben er helemaal niets aan om te gaan voor korte termijn successen. De leden van de BGNU moeten nabestaanden altijd eerst een offerte tonen voordat ze de uitvaart verzorgen. Op die manier komen nabestaanden achteraf niet voor verrassingen te staan, zo benadrukt Koeslag.


Leest het hele artikel op de website van het AD.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >