nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste steenlegging crematorium en uitvaartcentrum Staddijk van coöperatie DELA in Nijmegen

1 juli 2015


Verwachte opening maart 2016
Op donderdag 2 juli wordt aan de Staddijk in de Nijmeegse wijk Dukenburg de eerste steen gelegd van het toekomstige crematorium en uitvaartcentrum van coöperatie DELA. De officiële handeling wordt verricht door wethouder Velthuis en Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA. De eerste uitvaarten vinden naar verwachting in maart 2016 plaats.

‘Veel leden van onze coöperatie wonen in en rond Nijmegen, zo’n 180.000’, zegt Guus Opdenoordt, locatiemanager van het toekomstige crematorium en uitvaartcentrum Staddijk. ‘In totaal verzorgden wij in de regio vorig jaar 1.500 uitvaarten, waarvan zo’n 1.100 crematies. We verwachten dat dit aantal stijgt. Tot nu toe maken we voor crematies gebruik van faciliteiten die wij niet in eigen beheer hebben. We willen graag een eigen plek in Nijmegen, omdat wij op die manier zelf de kwaliteit van onze dienstverlening voor onze leden kunnen waarborgen. Niet alleen leden zijn welkom, ook families die kiezen voor een andere uitvaartverzorger worden op dezelfde gastvrije manier ontvangen’. Barbara DELA huurt momenteel voor haar uitvaartcentrum nog een pand aan de Burgemeester Daleslaan in Nijmegen. Dit uitvaartcentrum verhuist volgend jaar naar de nieuwe locatie.

Multifunctioneel gebouw

Het nieuwe gebouw biedt straks plaats aan een crematorium en uitvaartcentrum en ligt in een parkachtige omgeving. Het uitvaartcentrum krijgt vier familiekamers waar nabestaanden indien gewenst 24 uur per dag bij hun overleden dierbare kunnen zijn, twee verzorgingskamers en kantoorruimte voor DELA-medewerkers. Verder komen er naast de crematievoorziening een ruime foyer, een grote aula met 126 zitplaatsen en een kleinere aula voor intiemere afscheidsbijeenkomsten, een ruimte voor extra bezoekers bij grote drukte, een gezinskamer, drie koffiekamers en een uitvaartlounge. Vanuit de keuken wordt naast het gevarieerde aanbod van diverse broodjes ook maatwerk geleverd, bijvoorbeeld een goed glas wijn en het serveren van tapas en/of luxe hapjes. Alle ruimten worden eigentijds en kleurrijk ingericht. Op het terrein komen een urnenmuur, een herinneringsbos, strooivelden en voldoende parkeerplaatsen in het groen. Begin tweede kwartaal 2016 wordt er een open dag voor belangstellenden georganiseerd.

Entree

De ingang van het terrein ligt aan de Staddijk. Gelijktijdig met de bouw worden hier door de gemeente aanpassingen gedaan die verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers waarborgen.

Over coöperatie DELA

Circa 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met een begrafenis of crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening
met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Reageer op dit artikel

Reacties:


1 juli 2015 om 18:04

Lex Veenstra

Geachte heren Doeve en Opdenoordt,

Gefeliciteerd met uw 1e steenlegging crematorium Nijmegen en graag is Giverbo voor u beschikbaar. Is er een gaatje in uw agenda om elkaar eens te spreken over interessante mogelijkheden, zeker ook voor uw organisatie.
Groet Lex Veenstra- Giverbo


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE