nieuws

Facultatieve
Sponsors

Facebook vriend voor na overlijden

27 juli 2015

Gebruikers van Facebook kunnen een vriend opgeven die het profiel na overlijden kan beheren. Na overlijden moet eerst een bewijs worden verstuurd naar Facebook waarin duidelijk wordt dat de gebruiker is overleden. Daarna kan de door de overledene (bij leven) aangewezen persoon het profiel voor een deel beheren.

De aangewezen vriend kan vriendschapsverzoeken accepteren, maar kan geen privéberichten inzien. De vriend kan geen berichten opstellen namens de overledene, maar hij of zij kan wel de profielfoto wijzigen en eerder geplaatste berichten pinnen op de timeline.

Facebook gebruikers kunnen via de persoonlijke instellingen iemand aanwijzen als ‘erfgenaam van het profiel’.

Kijk voor alles wat te maken heeft met het onderwerp digitale nalatenschap (o.a. mail, social media) in het hoofdstuk Online leven op Uitvaart.nl. In verschillende hoofdstukken is informatie te vinden over hoe men profielen en mailadressen kan afsluiten na overlijden. Ook zijn er tips voor mensen die bij leven al nadenken over hun digitale nalatenschap. Het is een heel eenvoudig om dit snel en geheel kosteloos allemaal veilig te stellen voor je nabestaanden.

Reageer op dit artikel

Reacties:


28 juli 2015 om 20:27

jope

Alleen goed voor nsa en cia en het inkomen van facebook maar niet voor een waardig digitaal einde: facebook -content is eigendom van de overledene en hoort niet over de dood heen geexploiteerd te worden. Wat indien de beheerder overlijdt? Krijgen we dan een 100jarige geneologische stamboom van beheerders.
De wetgever dient hierin op te treden, desnoods in europees verband voor alle it-accounts.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE