nieuws

Facultatieve
Sponsors

SGP: gemeente moet herbegraven vergoeden

17 september 2012

De fractie van de SGP in Zwartewaterland wil dat de gemeente de kosten voor de herbegrafenis van een 3-jarige meisje vergoedt, dat meldt de Stentor. Nadat het meisje in 1956 overleed kochten haar ouders een graf voor drie personen op begraafplaats Blokhuishof. Toen de moeder van het meisje deze zomer overleed kwam de familie er tot haar schrik achter dat er op Blokhuishof niet meer kan worden begraven.

De gemeente heeft de familie een graf aangeboden op begraafplaats De Greente. Daar is moeder inmiddels begraven, maar de familie wil dat de overleden dochter ook wordt bijgezet bij haar moeder. De beheersverordening staat dat echter niet toe omdat er maar twee personen in één graf mogen worden begraven. Daarom heeft de familie noodgedwongen een tweede graf voor de dochter gekocht, direct naast het graf van moeder. Ondanks het feit dat de familie niets te verwijten valt, wil de gemeente de kosten voor de herbegrafenis niet op zich nemen.

De SGP zegt dat de situatie niet uit te leggen is. De partij merkt daarbij ook op dat er minstens dertien voorbeelden zijn op te noemen van graven op De Greente waar meer dan twee mensen zijn begraven. De SGP wil dat de gemeente alle kosten voor de herbegrafenis op zich neemt. De Christen Unie roept de verantwoordelijk wethouder op om de zaak in alle stilte en ‘achter de schermen der openbaarheid’ op te lossen met de familie.

---------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >