nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nog maar de helft van de Nederlanders kiest voor traditionele rouwauto

Witte, blauwe, rode en roze rouwauto is geen taboe meer

21 september 2012

Traditionele kleuren

Baarn, 21 september 2012 – Uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Nuvema blijkt dat nog maar de helft van de Nederlanders kiest voor een traditionele kleur rouwauto. Zwart en grijs zijn nog steeds populair, maar expressieve kleuren, zoals wit, blauw en rood, zijn steeds gewilder. Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de Nuvema Rouwauto Rit, die plaatsvond op 30 augustus jl., waarbij het officiële Guinness World Record van ‘langste stoet van rouwauto’s, ruimschoots werd verbroken.

Traditionele kleuren

De helft van de 1000 ondervraagden wil nog steeds met een traditionele kleur (zwarte of grijze) rouwauto vervoerd worden. Maar liefst 32,6% kiest inmiddels voor een andere kleur, waarbij vooral wit aan populariteit heeft gewonnen (18,2%). Andere kleuren die genoemd worden zijn onder andere blauw, rood, roze en groen. Slechts 16,1% van de Nederlanders heeft óf geen voorkeur of nog geen idee welke kleur de rouwauto moet zijn.

“Uitvaartverzorgers besteden veel zorg aan hun auto’s en merken steeds meer dat mensen bij een uitvaart bewust kiezen voor een bepaald type en kleur rouwauto”, zegt Emile de Jong, adjunct-directeur bij Nuvema. ”Ons onderzoek heeft dit bevestigd. Vroeger was de rouwauto standaard zwart of grijs. Tegenwoordig kiezen nabestaanden steeds vaker voor een bepaalde kleur rouwauto. Zij zoeken hiermee aansluiting bij de levensstijl van de overledene”.

”Met de Nuvema Rouwauto Rit wilden wij het fenomeen rouwvervoer in de schijnwerpers zetten”, aldus de Jong. “Dat is goed gelukt. We wilden de Nederlanders inspireren en laten zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van rouwvervoer. Vandaar dat we aansluitend dit onderzoek hebben gedaan. Daaruit blijkt dus dat de Nederlanders goed weten wat voor kleur rouwauto zij graag willen hebben bij de uitvaart, maar dat tegelijkertijd de wensen in de loop der jaren wel veranderd zijn.”

Over Nuvema

Sinds 1949 is Nuvema Uitvaartverzekering actief als uitvaartverzekeraar in geheel Nederland. Met een persoonlijke aanpak worden de uitvaartwensen van de klant in kaart gebracht. Deze vormen de basis voor een op maat gemaakte uitvaartverzekering. Zo zorgt Nuvema voor een goede financiële afwikkeling van de uitvaart voor haar ruim driehonderdduizend klanten.

Onderzoeksverantwoording

In juli 2012 onderzocht Multiscope in opdracht van Nuvema Uitvaartverzekering onder ruim 1000 Nederlandse consumenten aan welke kleur rouwauto zij de voorkeur geven.


Populairste kleuren van rouwvervoer

Reageer op dit artikel

Reacties:


21 september 2012 om 10:16

Peter

Hoe zit het met vormen van rouwvervoer? Worden uitvaartbus, uitvaartboot, uitvaartmotor, uitvaartkoe ook populairder?


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE