nieuws

Facultatieve
Sponsors

Huwelijksaanzoek onder herinneringsboom

18 mei 2011


Alfred van de Ende bleef na het overlijden van zijn vrouw alleen achter met zijn twee dochters. Na de crematie bleek de keuze voor de asbestemming niet eenvoudig. Geen van de bestaande mogelijkheden deed volledig recht aan de nagedachtenis van hun vrouw en moeder. Totdat zij de mogelijkheden van Remember in Green ontdekten, waar een jonge boom gekweekt wordt op de as van een dierbare.

“De ceremonie van het planten van de boom hebben we sober gehouden, geen muziek en alleen met mijn dochters en enkele vrienden. Na de groeiperiode op de Plantage hebben we de boom een ereplaatsje in de tuin gegeven en er een ronde bank omheen gezet. Op een warme zomeravond zit ik vaak met een glaasje wijn op die bank, herinneringen ophalen. Ook mijn dochters zie ik er vaak zitten. Het geeft een diep gevoel van verbondenheid, het is alsof de herinnering aan mijn vrouw doorgroeit in onze eigen tuintje. Een heerlijke gedachte.”
Onlangs kreeg dit verhaal een mooi vervolg; in de beslotenheid van het ouderlijk huis werd een van de dochters van Alfred ten huwelijk gevraagd onder de herinneringsboom van haar moeder. Dankzij deze symbolische locatie had iedereen het gevoel dat moeder haar zegen aan het huwelijk kon geven.
De helft van de Remember in Green herinneringsbomen wordt momenteel in eigen tuin geplant, voor de overige bomen kiezen de nabestaanden voor een plek op een begraafplaats of crematorium dan wel op een van de natuurgebieden van Natuurmonumenten.
Voor advies omtrent boomkeuze en plantlocatie kunt u contact opnemen met Remember in Green via www.rememberingreen.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE