nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvoering Masterplan Essenhof gaat nieuwe fase in

9 mei 2011


De nieuwbouw en renovatie van de Essenhof verloopt voorspoedig. De gemeentelijke begraafplaats is onlangs uitgebreid met een nieuwe urnentuin en particuliere kindergraven. Binnenkort zal worden gestart met de bouw van het nieuwe publiekskantoor.

Kindergraven
De Essenhof is begin dit jaar verrijkt met een nieuwe urnentuin en kindergraven, naar een ontwerp van Adriaan Eckhardt. Deze heeft ook een nieuwe wandelzone gecreëerd op de begraafplaats. Met de komst van 150 particuliere kindergraven heeft de Essenhof zijn dienstverlening verder uitgebreid. Tot nu toe beschikte de gemeentelijke begraafplaats alleen over algemene kindergraven.

Beplanting
Met een kleurrijke beplanting en slingerende wandelpaden kiest de begraafplaats voor een vriendelijke en natuurlijke uitstraling. De komende jaren krijgt deze beplanting haar uiteindelijke vorm. Inmiddels zijn ook een aantal boerenessen aangeplant langs de vernieuwde paden van en naar de oude aula. Ook het Islamitische grafveld is opgeknapt met nieuwe paden en beplanting.

Urnentuin
Met de komst van de nieuwe urnentuin speelt de Essenhof op bijzondere wijze in op de behoefte van de nabestaanden om een eigen ruimte in te richten in de speciaal daarvoor gecreëerde urnenmuur met 250 urnenkasten.
Behalve de urnenmuur zijn ook 200 urnengraven toegevoegd, naar inschatting van de gemeente kan hiermee zeker 5 jaar in de behoefte worden voorzien. Een volgende uitbreiding is op hetzelfde terrein mogelijk.

Publiekskantoor
Binnenkort start de Essenhof met de bouw van een nieuw publiekskantoor waar bezoekers terecht kunnen voor vragen en informatie. Dit kantoor, ontworpen door het Dordtse architectenbureau EGM, komt bij de hoofdingang. Later dit jaar zal de renovatie van het crematorium plaatsvinden, bij welke verbouwing ook de ontvangstruimte en de werkruimtes voor het personeel worden uitgebreid en verbeterd.
In 2012 moeten alle bouwplannen zijn afgerond.

Foto’s urnentuin met urnenmuur en kindergraven, fotograaf: Piet Mes

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE