nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dag Salam Terakhir (de laatste groet) Uitvaartverzorging

MOGELIJKHEDEN ROND DE UITVAART

4 mei 2010


Zaterdag 8 mei a.s. van 12.00 – 17.00 uur in de Blije Mare Kajakstraat 60 Alkmaar Noord organiseert Salam Terakhir een open dag met als thema "Mogelijkheden rond de uitvaart".

“Hadden we dat toen maar geweten…”
Een opmerking die regelmatig gehoord wordt als het gesprek gaat over uitvaarten die men heeft meegemaakt. Maar ieder mens handelt naar de inzichten die men op dát moment heeft en elke nieuwe situatie kan die inzichten weer veranderen. Omdat alles wat er rondom het sterven gebeurt vaak een grote invloed heeft op de verdere levensloop, kan het belangrijk zijn om zoveel mogelijk inzicht te ontwikkelen rond de dood. Eén aspect hiervan is het op de hoogte zijn van de praktische mogelijkheden rond de uitvaart en de keuzes die gemaakt kunnen worden. Daarom organiseert Salam Terakhir een open dag op zaterdag 8 mei a.s. van 12.00 – 17.00 uur in de Blije Mare Kajakstraat 60 Alkmaar Noord. Hier kun je zien wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart, kom langs en krijg antwoord op al je vragen van Salam Terakhir.

Uitvaartverzorging
Rob van der Sar constateert dat nabestaanden erg veel hechten aan de manier van afscheid nemen. "Daarom stellen we in nauw overleg een viering samen, die past bij de overledene en de nabestaanden. Daarbij sta ik open voor wensen, ideeën, gedichten, teksten, symbolen en rituelen."
Als Indonesiër kan Rob zich goed verplaatsen in andere culturen. "Het valt mij op dat uitvaartverzorgers altijd het traditionele 'pak' aanhouden. Bij Salam Terakhir is het mogelijk om een uitvaart samen te stellen die past bij elke cultuur. Je kunt bijvoorbeeld gekleed gaan in passende klederdracht of de grote passie of levensstijl van een overledene laten weerspiegelen in de uitvaart." Soms wordt bij een overlijden van een jong persoon gevraagd of iedereen in het wit wil komen, dan komt iedereen in het wit maar de uitvaartleider in een traditioneel zwart pak. Salam Terakhir past zich dan aan bij het verzoek en loopt mee in het wit..


Uitvaartverzekering
Veel mensen denken dat zij door hun uitvaartverzekering geen keus hebben bij het kiezen van een uitvaartverzorger Het maakt niet uit of u wel of niet verzekerd bent en ook niet bij welke maatschappij, het is altijd mogelijk een beroep op Salam Terakhir te doen.
U bent dus niet verplicht de uitvaartonderneming te nemen die uw verzekeringsmaatschappij aanbiedt

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >