nieuws

Facultatieve
Sponsors

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld

Leo Fijen spreekt Woord van Troost

26 mei 2010


Op zondag 6 juni om 14.00 uur wordt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het jaarlijkse Concerto in Memoriam gehouden. Het concert - dat ieder jaar weer meer bezoekers trekt - is vrij toegankelijk; Westerveld wil hiermee iedereen de mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken.

Leo Fijen
Dit jaar wordt het Woord van Troost gesproken door Leo Fijen. Fijen is hoofd van de afdeling Godsdienst en Cultuur van de KRO. Bekender is hij van het programma Kruispunt, dat hij van 1992 tot 2009 presenteerde, en van het zomerprogramma ‘In de schaduw van het nieuws’. Ook is Fijen schrijver van boeken als Het jaar dat mijn vader stierf, De reis van je hoofd naar je hart en De ouders van Volendam. Zijn laatste boek is Het familiedrama van Zoetermeer (2010).

Westlands Mannenkoor
Het programma van het Concerto in Memoriam - dat in 1994 voor het eerst werd georganiseerd - bestaat, naast het Woord van Troost, uit aan aantal vaak klassieke muziekstukken, The Last Post en de voordracht van een gedicht. De muzikale invulling zal dit jaar worden verzorgd door het Westlands Mannenkoor, bekend van onder meer de herkenningsmelodie van de tv-serie ‘De Glazen Stad’. Het koor zal stukken ten gehore brengen van onder andere Verdi, Händel en Gounod én ook zal onder andere muziek uit de musicals Sound of Music en Carousel worden uitgevoerd.

“Het concerto voorziet in een behoefte en wordt elk jaar weer drukbezocht”, zegt Carla Bosua-Westerman, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. “Niet voor niets is dit alweer de zestiende keer dat het wordt georganiseerd. Veel mensen - jong en oud - zien het Concerto als een bijzondere gelegenheid om, samen met anderen en toch individueel, dierbaren te gedenken. De rustieke omgeving en natuurlijk de prachtige muziek helpen daar zeker bij.”

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld - met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >