nieuws

Facultatieve
Sponsors

Expositie grafkistjes van Ineke Otte in Goes

12 mei 2010

Beeldend kunstenaar Ineke Otte exposeert van 12 mei tot 20 juni baby-/kinder uitvaartkistjes in Uitvaartwinkel Zeeland, Kreukelmarkt 16 te Goes.

Tijdens de expositie is de uitvaartwinkel open op maandag en woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Tussen 14.00 en 15.00 uur is Ineke Otte zelf aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over haar werk.Meer informatie:

Uitvaartwinkel Zeeland
Kreukelmarkt 16
4461 HW GOES
0113-214291
Website: http://www.uitvaartinzeeland.nl/


Visie Ineke Otten

Nieuwe vormen rond het laatste afscheid.


Tegenwoordig is er behoefte aan grotere betrokkenheid en een meer persoonlijke invulling bij het afscheid van een dierbaar persoon.
Een meer bewuste omgang met sterven en dood betekent meer aandacht voor de
individuele wensen.
Het is mogelijk om op allerlei manieren het afscheid vorm te geven. Ook in de grafcultuur zijn nieuwe vormen van grafkunst mogelijk.
Geboorte, ons leven, de mijlpalen daarin en de dood zijn allen belangrijk. Van diverse hoogtepunten in het leven heeft men foto’s. Maar ook sfeervolle foto’s van het laatste afscheid, kunnen een bijzondere toegevoegde waarde geven als tastbare herinnering aan de begrafenis of crematie.
Mijn ervaring is, dat foto’s van het afscheid een dierbaar en tastbaar iets van die dag zijn voor de nabestaanden, waarmee men nog lang terug kan kijken op een intense dag in het leven. Ze kunnen tevens belangrijk zijn in het verwerkingsproces.

Vroeger hadden de stenen op begraafplaatsen een sobere eenvormigheid. Tegenwoordig is het gelukkig mogelijk om een persoonlijk gedenkteken te plaatsen
met een eigen sfeer en een eigen symbolische waarde.
Op een grafmonument of gedenksteen kan symbolisch iets verwerkt of toegevoegd worden, wat herinnert aan de overledene.
Ook een grafkist of urn heeft zijn eigen bijzondere sfeer.
Naast alle variaties in natuursteen kunnen gedenktekens ook van heel andere materialen gemaakt worden, zoals hout, lood, roestvrijstaal, cortenstaal, keramiek,
glas, acrylaat, koper en brons.
Een foto of gedicht kan op een persoonlijke manier veel toevoegen aan het gedenkteken. Het uiteindelijke ontwerp moet troost bieden, iets van de indentiteit van de overledene laten zien en een herkenbaar punt op de begraafplaats zijn.

Aangezien ik in mijn beeldende kunst ook veel met symbolen werk, zie ik allerlei mogelijkheden om met dit thema iets toe te voegen aan een persoonlijk afscheid.
In overleg met betrokkenen kan er een bijzonder en uniek gedenkteken gerealiseerd worden.
Graag zal ik hierover in een persoonlijk gesprek nader met u van gedachten wisselen.


Met vriendelijk groeten,
Ineke Otte
2010

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >