nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw filmpje op Uitvaart.tv: het verschil tussen een algemeen en particulier graf

22 januari 2010


Mensen die kiezen voor een begrafenis, weten niet altijd wat voor graf ze nu eigenlijk kopen en wat de consequenties zijn. De wet onderscheidt namelijk een algemeen graf van een particulier graf.

Een vergelijking maakt het verschil snel duidelijk. Een algemeen graf valt te vergelijken met een huurappartement en een particulier graf met een koopwoning.

Algemeen graf:
Een algemeen graf kan worden gehuurd voor een een periode van 10 jaar. Je hebt geen zeggenschap over wie er in hetzelfde graf worden begraven. Dat bepaalt de beheerder van de begraafplaats. Het zijn de mensen (onbekenden) die rond dezelfde periode zijn overleden. Na afloop van de huurtermijn kan het graf worden geruimd en het monument worden verwijderd.

Particulier graf (ookwel 'Eigen graf')
Staat dat idee je tegen en wil je bijvoorbeeld zelf bepalen wie er met jou in hetzelfde graf komt te liggen, kies dan voor een particulier graf. Mensen die kiezen voor een particulier graf, een graf met een zogenaamd uitsluitend recht, bepalen zelf wie er bij hen wordt begraven. Om die reden wordt het ook vaak familiegraf genoemd. Een particulier graf kan ook worden verlengd na de initiele huurperiode.

Bekijk hier het filmpje op Uitvaart.tv waar André Kruimer, beheerder van begraafplaats en crematorium Moscowa (Arnhem) de verschillen tussen algemeen en particulier graf nog eens duidelijk uitlegt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >