nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA organiseert lichtjesavond op de St. Petrus begraafplaats in Bergeijk

18 januari 2010

Eindhoven, 18 januari 2010 – DELA organiseert op dinsdag 2 februari in samenwerking met de St. Petrus Parochie een lichtjesavond op de St. Petrus begraafplaats in Bergeijk. Veel nabestaanden bezoeken op deze dag de graven van hun dierbaren. Tijdens deze lichtjesavond staan mensen extra stil bij de overledenen en besteden zij aandacht aan de verzorging van het graf.

Tussen 18.00 uur en 20.00 uur wordt de begraafplaats sfeervol verlicht met honderden fakkels en kunnen nabestaanden brandende kaarsjes op de graven plaatsen als een warme herinnering aan hun dierbaren. Om 18.30 uur vindt de jaarlijkse lichtmis plaats in de St. Petruskerk.

DELA vindt het belangrijk om herinneringen levend te houden en nabestaanden te helpen de draad van het leven weer op te pakken. Uitvaartverzorgster Monique van Rooij: “Aan het begin van een nieuw jaar denken mensen meer aan hun overleden dierbare. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn is deze periode dan ook extra groot. Door de korte dagen en het vaak slechte weer is het juist moeilijker om het graf te bezoeken. Wij hopen op deze manier troost en gelegenheid te bieden de begraafplaats te bezoeken.”

Parkeren kan op de parkeerplaats bij ’t Hof, naast de begraafplaats (achter de C1000). Gedurende de openingstijd wordt er in het uitvaartcentrum aan de bezoekers koffie en thee aangeboden. Aanmelding is niet nodig.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >