nieuws

Facultatieve
Sponsors

Boek over balsemen (thanatopraxie) door Anja Krabben op komst

6 januari 2010


Vanaf 1 januari 2010 gaat de nieuwe Wet op de lijkbezorging van kracht. Diverse wetsartikelen zijn aangepast of uitgebreid. Bijvoorbeeld: Voortaan hoeft de uitvaart pas op de zesde werkdag na het overlijden plaats te vinden (dat was de vijfde dag na de dag van overlijden), de termijnen van grafrechten zijn veranderd en er moet vanaf 1 januari zorgvuldiger worden geschouwd als de overledene jonger dan 18 jaar is. Allemaal belangrijke aanpassingen, maar de echte grote verandering is dit: balsemen mag vanaf 1 januari!

Wilt u dat uw geliefde overledene een conserverende behandeling ondergaat?’ Vanaf 1 januari 2010 kan die vraag aan u worden voorgelegd. Het kan ook zijn dat de vragensteller c.q. uitvaartondernemer spreekt van balsemen of thanatopraxeren. Heeft u dan enig idee waar hij/zij het over heeft?
Nee?
Dan geeft het boek Balsemen ja / nee u de antwoorden!

In Balsemen ja / nee wordt uitgelegd wat de behandeling inhoudt en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Verder wordt gekeken welke rol het balsemen in de Verenigde Staten (vaker ons voorland) speelt in het uitvaartritueel, wordt in de historie gedoken om te ontdekken waarom in ons land balsemen zo lang verboden was en vertellen balsemers over hun werk.

Maar omdat naast informeren over zaken rond de dood, amuseren ook een doelstelling is van de uitgever (Stichting Eindelijk) bevat het boek tevens interessante wetenswaardigheden, rariteiten en hoogtepunten uit de geschiedenis van het balsemen en mummificeren. Het verhaalt o.a. over het meisje Rosalia, de mooiste mummie van de wereld, van de Friese mummies in Wieuwerd en over de bizarre omzwervingen van de gebalsemde Evita Perón.

Balsemen ja / nee verschijnt eind januari. Het boek heeft 112 pagina’s, bevat 20 foto’s, is mooi uitgegeven met een harde omslag. Het gaat 17,95 euro kosten.

Als u voor 15 januari een exemplaar bestelt en betaalt, dan krijgt u Balsemen ja / nee voor slechts 15 euro thuis toegestuurd.
Wat moet u daarvoor doen?
1. Stuur een mail naar info@stichtingeindelijk.nl met uw adresgegevens.
2. Maak 15 euro over naar 205617 t.n.v. Stichting Eindelijk te Amsterdam o.v.v. ‘Balsemen’.
Dan ligt het boek begin februari bij u in de bus.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >