nieuws

Facultatieve
Sponsors

Marktdenken in uitvaartbranche neemt toe: Requiem richt zich op kinderuitvaarten

26 augustus 2009


Ook in de uitvaartwereld richt het denken in niches op. Naast de 'gewone' uitvaart kennen we inmiddels de groene uitvaart (voor milieubewusten), de roze uitvaart voor homo's en lesbo's, de veteranenuitvaart voor oorlogsveteranen, de multiculturele uitvaart en de kinderuitvaart. Er zijn steeds meer bedrijven die zich richten op de speciale wensen en behoeftes van de uitvaarten voor babies en kinderen. Vandaag presenteert Requiem, een marketingorganisatie voor de kleinere particuliere uitvaartonderneming, zich ook als speler op dit terrein. Lees hier het persbericht.

Amsterdam, 25 augustus 2009

Requiem start uniek initiatief: landelijk netwerk voor begeleiding afscheid van de allerkleinsten

Requiem Uitvaartzorg, de netwerkorganisatie van lokale, zelfstandige uitvaartondernemers die voor kwaliteit en persoonlijke begeleiding staan, heeft een uniek initiatief genomen: gespecialiseerde zorg bij het afscheid nemen van prematuur en voldragen baby's op landelijk niveau: www.requiemkleinsten.nl . Ongeveer 20 van de 65 Requiem ondernemers bieden deze speciale dienst aan en zorgen voor een landelijke dekking.

Het verliezen van een klein kindje is een heel groot verdriet. Om dit te kunnen verwerken en het verlies een plek in je leven te geven, is persoonlijk afscheid nemen erg belangrijk. Dit wordt steeds meer erkend maar nog steeds is er onwetendheid bij jonge ouders over de mogelijkheden van afscheid nemen van de allerkleinsten. Het laatste waar je aan denkt bij een zwangerschap is afscheid nemen.

Requiem Uitvaartzorg heeft de expertise in huis voor het begeleiden van dit heel erg pijnlijke verlies Initiatiefnemers Geja van de Wetering, Gijsje Teunissen, Carolien Harrems en Martha Davids voelden samen met directeur Erik Jan Verhulst de behoefte dit op een gestructureerde manier aan te gaan bieden als dienst. Met Requiem Kleinsten creƫert Requiem een expert netwerk van 20 Requiem ondernemers dat zich heeft toegelegd op het verzorgen van een passend en mooie afscheid voor prematuur en voldragen baby's. Erik Jan Verhulst: "De kracht van Requiem Kleinsten is ook dat onderling kennis en ervaringen worden uitgewisseld waardoor de kwaliteit van de begeleiding erg hoog is".
Geja van de Wetering: " het is van belang ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de laatste verzorging. Meestal kan de baby na het overlijden gewoon thuisblijven tot de dag van de uitvaart."

Hoe jong het overleden kindje ook is, dus ook bij onvoldragen baby's jonger dan 24 weken, begeleidt Requiem Kleinsten het afscheid. Een uitvaart is dan nog niet wettelijk verplicht maar wel mogelijk. De begeleiding van de Requiem Kleinsten ondernemers zorgt dat de ouders de regie van het afscheid zelf in handen kunnen nemen en persoonlijke invulling kunnen geven aan het afscheid. De kosten van het afscheid worden zo laag mogelijk gehouden.

www.requiemkleinsten.nl is een website waar bovenstaande onderwerpen en andere informatie kan worden gevonden voor de ouders, hun familie en omgeving, maar ook voor verloskundigen en andere uitvaartondernemers. De aangesloten Requiem ondernemers kunnen per regio worden gevonden.

Requiem Uitvaartzorg is een netwerkorganisatie van lokale zelfstandige uitvaartondernemers die staan voor kwaliteit en persoonlijke begeleiding. Het netwerk is opgericht in juni 2007 en bestaat op dit moment uit meer dan 65 ondernemers en heeft een landelijke dekking.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE