nieuws

Facultatieve
Sponsors

Troostdag voor nabestaanden

21 augustus 2009

De Troostdag voor nabestaanden zal dit jaar op zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 18.00 gehouden worden. Er is weer voor de kapel van de GGZ in Heiloo, Kennermerstraatweg 464 gekozen vanwege de bijzonder warme sfeer van deze kerk.

Er is echt behoeft aan Warmte, Troost en Aandacht voor de nabestaanden. Initiatiefneemster Gijsje Teunissen wil graag iedereen die een dierbare verloren heeft een dag aanbieden om in liefde te gedenken. Er zullen diverse stichtingen, verenigingen, bedrijven en kunstenaars aanwezig zijn welke praktische en emotionele hulp na een overlijden aanbieden. Wie wil, mag een foto van zijn geliefde mee nemen en deze bij het podium in het licht zetten. Wie afgelopen jaar deze dag bezocht heeft weet hoe bijzonder de tafel met al die verlichte foto’s van dierbare overledene is.

Ook dit jaar bestaat weer verschillende keren de mogelijkheid om deel te nemen aan het dreamtime-concert. In een rustige afgeschermde ruimte kan men zittend of liggend wegdromen bij de klanken van verschillende klankschalen en trommels. Deze sessie raakt je diepste binnenste en werkt helend. Voor kinderen zijn diverse activiteiten om hun oma of opa, vader of moeder, broertje, zusje of vriendje te herdenken.

Op de Troostdag zal Gijsje Teunissen ook haar eerste boek presenteren: ‘Afscheid nemen met je hart’. In dit boek beschrijft zij haar ervaringen tijdens het begeleiden van families na een overlijden. Het boek is geïllustreerd met foto’s, welke de families van het afscheid maakten. Uit dank voor hun vertrouwen zal Gijsje het boek op de Troostdag aan alle 30 families aangebieden.

Het boek is vanaf 24 oktober op de Troostdag en daarna in de betere boekhandels voor € 18,50 te koop.

De troostdag wordt zoals altijd op een bijzondere manier afgesloten. Deze keer is de standhouders gevraagd om voor zichzelf en nog twee personen eten mee te nemen,. Na het laatste concert om 16.00 uur nodigen zij iedereen uit voor het TROOSTETEN met elkaar. Wie wil mag aanschuiven en in gesprek komen met lotgenoten en hulpverleners.

Toegang is gratis.

Zie Tel.: 072-5070477, of e-mail info@charon-bij-afscheid.nl
Voor meer informatie over de afgelopen troostdag kijk op www.troostdag.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE