nieuws

Facultatieve
Sponsors

GUV en Wekking brengen gedichten van Jeanet Brinkman uit.

20 juli 2005


De uitvaartverzekeraar Gelderse Uitvaart Verzekering N.V. en de uitvaartverzorgende bedrijven Gelderse Uitvaart Verzorging en Uitvaartverzorging Wekking geven gedichtenbundel aan de nabestaanden.

Jeanet Brinkman-Janssen, die al sinds haar kindertijd gedichten schrijft en ook zeer verdienstelijk tekent, heeft Gelderse Uitvaart Verzekering bereid gevonden haar derde gedichtenbundel uit te geven.
De gedichten in de bundel: “Ik laat je los, m’n lief”, staan in het teken van het “afscheid nemen” en het “loslaten”.
“Als werkneemster van GUV werd ik gevraagd of er een gedicht en een tekening te vinden zouden zijn van het loslaten van een ballon. Dit werd het thema voor de gedichtenbundel die hieruit ontstond.
Er is nieuw werk van mij in vervat en ook een aantal reeds eerder gepubliceerde gedichten pasten zo mooi in het thema dat deze opgenomen zijn.” aldus een enthousiaste Jeanet Brinkman-Janssen.

Freek Verheijen (uitvaartverzorger) heeft de bundel al gelezen en concludeert: “Het is een bundel die bij het doorbladeren voor iedereen wel een raakvlak biedt en uitnodigt tot lezen. De gedichten zijn helder en vloeiend geschreven. De tekeningen die in de bundel zijn opgenomen, spreken ook aan en geven bij de gedichten een complementerend beeld.”

Bert van Asselt, directeur van Gelderse Uitvaart Verzekering voegt toe: “We zijn we er trots op een medewerkster in onze dienst te hebben die dergelijk mooie en rakende gedichten kan schrijven. Het is dan ook een aanvulling in onze dienstverlening van de uitvaartverzorgende bedrijven GUV en Wekking in Aalten en Groenlo-Lichtenvoorde dat we deze bundel aan de nabestaanden mogen uitreiken.
De boekjes worden door ons gratis weggegeven en zijn (voorlopig althans) niet in de handel verkrijgbaar.
Het lezen van teksten die uit het hart komen en keer op keer emoties feilloos weergeven, doen een mens goed.
Daarom hebben we dit initiatief omgezet in een boekje.
We hopen dat velen die dit lezen, er dingen in zullen herkennen en er steun aan zullen hebben.”

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >