nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gekke Doodskisten

25 juni 2005


Wie op vakantie is in Duitsland, of dit nog van plan is, en in de buurt van Kassel is, bezoek het Museum für Sepulkralkultur, een museum dat geheel is gewijd aan de funeraire cultuur in Europa. Deze week is er de tentoonstelling Crazy Coffins van start gegaan.

Het museum spreekt zelf van de ´waarschijnlijk gekste doodskisten´ die in Europa te vinden zijn. Nu zijn we wel wat gewend in Nederland, menig kunstenaar heeft zich al uitgeleefd in de doodskist, maar grappige kisten zitten er zeker bij. Zoals de ´Skip´, de afvalcontainer (zie foto).

Het museum toont 16 kisten die allemaal zijn gemaakt door de Engelse kistenfabrikant Vic Fearn & Co uit Nottingham en het Isle of Wight. Dir bedrijf is gespecialiseerd in het maken van kisten die uitdrukking geven aan de hobby of speciale voorkeur van de persoon die er in komt te liggen, zoals kisten in de vorm van een gitaar, skateboard, balletschoen, ei, boot, weekendtas.

Deze Crazy Coffins-tentoonstelling is de laatste in het drieluik 'Sargx3', 3 tentoonstellingen over doodskisten door de eeuwen heen. Eerder waren er tentoonstellingen over 400 jaar doodskisten en over miniatuurdoodskisten te zien. Bij elke tentoonstelling is een catalogus verschenen die via de site van het museum besteld kan worden.

De tentoonstelling Crazy Coffins duurt tot 11 september van dit jaar.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >