nieuws

Facultatieve
Sponsors

Algordanza verfijnt bijzondere vorm van asbestemming

31 januari 2005


Na een crematie is het mogelijk de as, naast verstrooien of bewaren in een urn, om te laten vormen tot een diamant. Algordanza maakt het als eerste mogelijk deze diamant geheel te vervaardigen uit de crematie as van overledenen zonder toevoeging van hulpstoffen.
Het Zwitserse Algordanza is medio 2004 gestart en heeft inmiddels de eerste diamanten overhandigd aan nabestaanden. Vanaf begin 2005 kent het bedrijf ook een vertegenwoordiging in de Benelux, Algordanza Benelux BV te Apeldoorn.

Algordanza, wat herinnering betekent in het retro-Romaans, is een Zwitserse onderneming die over het patent beschikt voor het procédé om zonder enige toevoeging uit as van overledenen een diamant te vervaardigen. De diamanten krijgen door dit unieke procédé een heldere tot blauwe tint. Elke diamant wordt vergezeld door een certificaat dat de oorsprong van de diamant voor honderd procent garandeert. Indien gewenst kan Algordanza de echtheid eveneens laten garanderen door het Nederlands Edelstenen Laboratorium (NEL)

Voor de vervaardiging van de diamant wordt een deel van de as gebruikt. Uit deze as wordt via het genoemde procédé de koolstof onttrokken. Aan deze koolstof worden vervolgens bij Algordanza geen hulpstoffen toegevoegd. Men kan zelf aangeven hoeveel karaat, oftewel hoe groot, de diamant moet worden. Er wordt eerst, net als in de natuur, een ruwe diamant gevormd die daarna handmatig wordt geslepen tot een unieke, zuivere diamant van hoge kwaliteit. Op verzoek kan door middel van lasertechniek naam of datum in de diamant gegraveerd worden.
Met een diamant hebben nabestaanden een blijvende tastbare herinnering aan hun overleden dierbaren die men altijd bij zich kan dragen in een sieraad of op een speciale plaats in huis kan bewaren. De prijs wordt mede bepaald door het gewicht en door individuele wensen, de aanvangsprijs is vergelijkbaar met de aanschaf van een grafmonument.
Algordanza Benelux BV vertegenwoordigt het bedrijf in Nederland, België en Luxemburg om het proces voor nabestaanden zo persoonlijk mogelijk te kunnen begeleiden. Voor de distributie wil Algordanza gaan samenwerken met uitvaartondernemers en crematoria. Samenwerking met verzekeringsmaatschappijen wordt momenteel eveneens bekeken. Hierbij geldt met name dat de mogelijkheid as om te laten vormen tot een diamant meegenomen kan worden in het totale uitvaartverzekering pakket.

Zie voor meer informatie www.algordanza.com

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >