nieuws

Facultatieve
Sponsors

Doe mee aan de sponsorloop op zondag 12 september a.s.!

6 september 2004

Op 28 december 1943 werd de bekende Amsterdamse schrijver Theo Thijssen begraven in een huurgraf op de Nieuwe Oosterbegraafplaats. In 1955 verliepen de grafrechten en werd het graf geruimd. Geheel volgens de regels, maar achteraf vindt De Nieuwe Ooster dat natuurlijk heel jammer. In overleg met Evert van der Wall (de bedenker van het project 'Erfgoed van de 20ste eeuw') werd contact opgenomen met de Stichting Theo Thijssen met het plan voor een mooi gedenkteken voor Thijssen op de plek van diens voormalige graf. Schrijver/beeldhouwer Jan Wolkers reageerde enthousiast op het gezamelijk verzoek dit monument te ontwerpen.

Op zondag 12 september wordt, ter financiering van het monument, een 'benefietwandeling' georganiseerd van het Theo Thijssen Museum naar De Nieuwe Ooster, langs allerlei Thijssen-plekken in de binnenstad en Amsterdam-Oost. Op het eindpunt zal Jan Wolkers afbeeldingen van zijn ontwerp signeren.

De wandeling is een mooie gelegenheid om ons van onze beste kant te laten zien. Vandaar deze oproep: doe allemaal mee aan de sponsorloop! Zorg dat er straks een prachtig Wolkers-monument op De Nieuwe Ooster staat! Meer gegevens over de sponsorloop en het dagprogramma vindt u hieronder.
Hopelijk tot ziens op 12 september!

Vanaf 10.30 uur wordt u met koffie onthaald in het Theo Thijssenmuseum, Eerste Leliedwarsstraat 16. Daar kunt u zich inschrijven en uw sponsorgeld afdragen. Voor elk tientje aan sponsorgeld krijgt u een unieke Theo Thijssen boekenlegger, om uit te delen aan uw persoonlijke sponsors. U mag natuurlijk ook uzelf sponsoren! Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld ( telefoon 020 - 420 71 19, ppdebaar@onsamsterdam.nl). Omstreeks 11.00 uur gaat de wandeling van start: iedereen in eigen tempo, dus niet in kolonne. Vanaf 13.30 uur wordt u op de begraafplaats ontvangen. Wolkers zal afbeeldingen van zijn ontwerp signeren; die zijn (voor 10 Euro) te koop ten bate van het monument.

Het verdere programma op De Nieuwe Ooster:
* Angels zingt om 12.30 en om 13.30 uur 'Los' in de Aula. Een voorstelling over afscheid en loslaten.
* Rond 14.00 uur brengt Jan Wolkers Theo Thijssen tot leven op de plek waar hij in 1943 werd begraven.
* Op grafvak 26 is een tentoonstelling van herinneringsmonumenten in woord en beeld door kinderen van enkele basisscholen. 'Verborgen stenen, begraven woorden' is een poezie & kunstproject met dichter Jos van Hest en beeldend kunstenaar Jan van Schaik in samenwerking met De Nieuwe Ooster.
* Gastvrije ontvangst in de aula voor bezoekers en sponsorlopers met koffie/thee/fris en een koekje.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >