nieuws

Facultatieve
Sponsors

Leerdam Memoria™, tastbare herinneringen van kristal

8 september 2004


Aqua Trapezium, Sunny van Zijst

Tijdens de beurs Uitvaart 2004 presenteert Royal Leerdam Crystal haar Leerdam Memoria™, kristallen urnen en reliekhouders van een tijdloze schoonheid. “Een mooie aanvulling op onze collectie,” aldus huisontwerper Siem van der Marel, “Royal Leerdam Crystal streeft met haar kunstobjecten naar het verhogen van de kwaliteit van leven. Ook na het moment van overlijden kunnen wij nu schoonheid bieden.” Met een aantal gastontwerpers creëerde Van der Marel deze kleurrijke kristallen urnen die zó mooi zijn dat ze zelfs als sierobject kunnen dienen. Dankzij de ambachtelijke vervaardiging is maatwerk mogelijk; de kleur en de gravure kunnen naar wens worden uitgevoerd.

De vakbeurs Uitvaart 2004 vindt plaats van 16 t/m 18 september in Jaarbeurs Utrecht.


ACHTERGRONDINFORMATIE

Royal Leerdam Crystal
Al vanaf 1878 worden er in Leerdam op ambachtelijke wijze - dat wil zeggen met de hand gemaakt en met de mond geblazen - de meest prachtige kunst- en sierobjecten vervaardigd. Dit vereist vakmanschap, creativiteit en jarenlange ervaring. Gelukkig heeft Royal Leerdam Crystal dit alles in huis. (Meester)glasblazers staan garant voor de uitzonderlijke kwaliteit van haar producten. De grondstof waar zij mee werken is het heldere ‘Cristal Supérieur’, Europa’s zuiverste kristalsoort.

Bij Royal Leerdam staat design al 125 jaar hoog in het vaandel. Na de eerste aanzet door kunstenaars als Berlage en De Bazel zijn het vooral de huisontwerpers A.D. Copier, F. Meydam en W. Heesen die de naam en faam van Royal Leerdam verder hebben ontwikkeld. De in 1930 door A.D. Copier ontworpen Gilde-glazen worden ook vandaag nog wereldwijd gebruikt. Onder de bezielende leiding van hoofdontwerper Siem van der Marel staan ook tegenwoordig bekende ontwerpers als Menno Jonker, Frans Molenaar en Olaf Stevens garant voor de prachtigste Leerdam Unica® en Serica®. De gemeenschappelijke deler is steeds een oorspronkelijke, ingetogen vormgeving met eeuwigheidswaarde. Kijk voor meer informatie op www.royalleerdamcrystal.com.

Siem van der Marel (1944)
Siem van der Marel is sinds 1966 verbonden aan de ontwerpafdeling van Royal Leerdam, vanaf 1984 als hoofd Vormgeving. Hij houdt zich bezig met het ontwerpen van kristallen kunstobjecten, relatiegeschenken en machinaal te produceren tafelglas. Zijn creaties blinken uit door kwaliteit, eenvoud en helderheid, maar zijn steeds bijzonder van vormgeving. In zijn objecten is Van der Marel steeds op zoek naar een uniek product met eeuwigheidswaarde. Het teken van hoop, uitgedrukt in de kleuren van de regenboog, is een regelmatig terugkerend thema.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >