nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dansen op een uitvaart gepast of niet?

27 september 2004


Zou u een dans kunnen maken voor mij voor als het zover is? Vroeg het jurylid van de IFA(internationale funeraire award)
Voor mij een uitdaging om een persoonlijk passende dans te maken in korte tijd. Ik ging het gesprek en de uitdaging aan.
Waar houdt u van? Wat eet u graag? Sport u? Welke muziek luistert u graag? Wat is voor u belangrijk? Hoe zouden anderen u omschrijven?

Mijn gezin is mijn alles, de warmte en geborgenheid, ik kan als het nodig is heel recht door zee zijn en in alle drukte geniet ik mijn rustmoment met klassieke muziek. Het werd een korte dans op filmmuziek van Habla con ella met een rode doek. Na afloop reageerde ze blij verrast, heel mooi, veel mooier dan wat ik eerder zag. Dat is precies wat ik beoog een persoonlijke dans te maken waarin je jezelf kunt herkennen, voor de een maak je stampot en voor de ander een frisse salade. Smaken zijn heel verschillend en belangrijk voor mensen.
Mijn werk is om de juiste keus in beweging en muziek te maken zodat de intentie en sfeer de persoon raakt in wie hij of zij is. Gepresenteerd als een momentopname tijdens de uitvaart, iets waar je graag aan terug denkt, zoals een mooie zonsondergang. De dans kleurt de persoon en het moment van afscheid. Veel mensen die het zien reageren verrast, wat eerst als ongepast wordt beschouwd blijkt ineens een mogelijkheid die heel goed past in het huidige concept van afscheid nemen.
Het initiatief uitvaartdans is als vernieuwend idee internationaal erkent door de nominatie voor de internationale funeraire award. Samen met 36 anderen in de categorie toeleveranciers wordt met spanning afgewacht wie de prijs krijgt op 16 oktober 2004 in hotel de Zuiderkroon te Antwerpen. Het award comité staat ervoor vernieuwingen kenbaar te maken aan het publiek en de drempelvrees voor de dood weg te halen waarbij persoonlijk service verlening als heel belangrijk wordt aangemerkt.

Voor meer informatie, zie www.uitvaartdans.nl

Vriendelijke groeten Marileen Fabels, uitvaartdanseres.

AANKONDIGING

Gekleurde uitvaart, visuele presentatie

Elk seizoen van het leven heeft zijn eigen kleur.
Afscheidsviering gekleurd vormgegeven in dans, rituelen en sfeer voor consumenten en collega’s uit het vak.

door Marileen Fabels 06-44236598 & Gijsje Teunissen 06-21516130
e-mail: < ahref="mailto:info@charon-bij-afscheid.nl">info@charon-bij-afscheid.nl of fabels@uitvaartdans.nl
plaats: Utrecht
datum: 2 november 2004
tijd: 19.30 - 21.30

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >