nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wedstrijd zelf kist bouwen tijdens uitvaartbeurs

3 maart 2011

Bezoekers van de uitvaartbeurs in Alkmaar kunnen deelnemen aan een bijzondere wedstrijd. Wie het snelst een kist bouwt mag deze aan het einde van de dag mee naar huis nemen. De wedstrijd is een initiatief van Gijsje Teunissen van CHARON Uitvaartbegeleiding.

Het is niet de eerste keer dat Teunissen met een bijzondere, taboe doorbrekende actie komt tijdens de beurs. In 2009 mochten bezoekers die het wilden ‘proefliggen’ in een kist van CHARON Uitvaartbegeleiding. De meningen in de vakwereld waren toen verdeeld, sommigen vonden het morbide, anderen grensverleggend.

Wie Gijsje kent, weet dat zij nooit iets kwetsends zal organiseren, maar het juist bedenkt om de angst voor het onbekende, zoals die enge kist - het laatste huisje - te verzachten en af te zwakken. Zo heeft zij deze keer het zelf in elkaar zetten van een kist bedacht. Gijsje stimuleert bij haar begeleidingen altijd het zelfwerkzame vermogen wat in elk mens schuilt, vandaar dat er ook vaak kisten zelf gebouwd worden. Maar niet iedereen is zo handig en wil dit.

Voor diegenen, die toch graag mee willen werken tijdens het afscheid, maar niet alles zelf willen bedenken, is sinds kort de doe-het-zelf-kist in de handel.
Een prachtige blankhouten, ongelakte kist welke uitnodigt om zelf aan de slag te gaan.

Om te bewijzen dat echt iedereen deze kist in elkaar kan zetten en wederom de angst voor het onbekende - een kist - wat af te zwakken is er op de Uitvaartbeurs 9 april in Alkmaar de wedstrijd: Wie bouwt het snelst een kist?

Elk heel uur strijden twee teams tegen elkaar en om 17.00 uur, bij het sluiten van de uitvaartbeurs, mag diegene met de snelste tijd zijn kist onder de arm mee naar huis nemen.

Wie durft ?

Datum: 9 april 2011
Plaats: Grote Kerk Alkmaar
Tijd: Tussen 10:00 en 17:00 uur

Opgave en informatie:
Mail: info@charonuitvaartbegeleiding of
T: 072-5070477

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >