Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Loop levende doodkist nu ook met natuurlijk textiel

Op een bedje van mos, wol, hennep of biologisch katoen

dinsdag 4 juni 2024

Het Nederlandse bedrijf Loop Biotech maakt levende uitvaartproducten van hennep en mycelium. De Loop Living Cocoon™ en het Loop Forest Bed™ worden in zeven dagen gegroeid en gaan volledig op in de natuur. Deze levende doodskist en levende baar komen standaard met een zacht bedje en kussen van Nederlands mos, daarnaast is het nu ook mogelijk te kiezen voor duurzaam textiel. Zo kunnen Cocoon en baar stijlvol worden bekleed met 100% Nederlandse wol van Kempische heideschapen.

Verder behoren een elegante hennepvoering of een zachte bekleding van biologisch katoen tot de mogelijkheden. Alle varianten komen met een kussen en een deken, daarnaast zijn er tevens wades beschikbaar.

Wol van schapen die al grazend bijdragen aan het natuurbehoud van de Kempen, Mediterrane hennep die met minimaal watergebruik groot groeit en biologisch katoen dat duurzaam wordt vervaardigd in Europa. Net als het door Loop gebruikte mos, zijn ook de textielproducten puur natuur. De crème witte wol wordt in plukken gebruikt als vulling, zodat een mooi bedje ontstaat. De hennep wordt lokaal gesponnen en geweven tot een elegante stof waarmee stijlvol wordt bekleed. Beide zijn GreenLeave gecertificeerd. Het biokatoen heeft het GOTS-label en is een iets dikkere, gebreide stof die aan beide kanten werd geborsteld om het licht en zacht te maken. Net als het mos zijn de drie textiellijnen volledig biologisch afbreekbaar.

Ontdek de natuurlijke textiel mogelijkheden op de nieuwe accessoires pagina van Loop Biotech.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder