nieuws

Facultatieve
Sponsors

Charon Uitvaartbegeleiding op TV

Uitburgeren en CHARON uitvaartbegeleiding

16 augustus 2011


Gijsje Teunissen van CHARON uitvaartbegeleiding is maandag 22 augustus te zien in het programma : Uitburgeren doe je zo – “ Bij een goed leven hoort een goede dood”.

Haar visie over bewust sterven en afscheid nemen zoals je geleefd hebt, sluit nauw aan bij de visie van Prof. Dick Swaab, initiatiefnemer van de Uitbox.

De meeste mensen denken niet graag na over hun eigen dood. Hersenonderzoeker prof. Dick Swaab pleit in zijn bestseller ‘Wij zijn ons brein’ onder meer voor de invoering van een ‘Uitburgeringscursus’. Het doel is dat elke Nederlander zich rekenschap geeft van zijn eigen levenseinde dat zich onvermijdelijk een keer aandient.

Net als Prof.Swaab ziet Gijsje Teunissen het nadenken over en vastleggen van belangrijke zaken rondom de dood als wezenlijk voor onszelf en onze naasten. Het is onlosmakelijk verbonden met levenskunst en verantwoord burgerschap.
Zoals de wijsgeer Seneca al zei: “Bij een goed leven hoort een goede dood.”
Daarom zijn de begeleidingen bij een afscheid bij CHARON uitvaartbegeleiding ook meestal heel intens en met veel keuzes. Hiermee hoopt Gijsje te bereiken dat de familie over elke stap tijdens het afscheid nemen goed nadenkt waardoor zij een goed gevoel aan het afscheid overhoudt en gesterk verder kan met hun leven, zonder de dierbare overledene. Omdat de tijd tussen sterven en uitvaart zo kort is bespreekt Gijsje alle keuzes die er rondom het afscheid zijn graag ruim van te voren.
In de workshop weet zij een ontspannen sfeer te creeren, waardoor er dan ook heel veel gelachen wordt.

Centraal in “Uitburgeren doe je zo” staat een speciaal daarvoor in het leven geroepen ‘Dr. Swaabs UITBOX’. Verschillende mensen, geïnterviewd op de uitvaartbeurs in Alkmaar, die Gijsje dit jaar voor de derde keer organiseerde en tijdens haar “Workshop met diepgang” , vertellen wat zij zelf al dan niet in deze UITBOX zouden doen. Wat willen zij dat hun naasten erin aantreffen? En waarom? Van de soundtrack bij de begrafenis tot een afscheidsbrief voor een geliefde, alles is mogelijk.

Aan “Uitburgeren doe je zo” is een website gekoppeld: www.uitburgeren.nu.
Uitzending op Nederland 2: maandag 22 augustus 23:15 uur
Herhaling: woensdag 24 augustus 14:30 uur


Meer informatie : www.charonuitvaartbegeleiding.nl.

De eerstvolgende workshop zal plaatsvinden op 6 september a.s. in de huiselijke omgeving van “De Villa” in Bergen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >