nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bogra B.V., Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden B.V. en Rouwservice Nederland B.V. failliet verklaard

30 juni 2017


Op 28 juni 2017 heeft de Rechtbank Noord-Holland voorlopige surseance van betaling verleend aan de besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid Bogra B.V. en Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden B.V. Voorts heeft de Rechtbank Den Haag bij beschikking d.d. 29 juni 2017 voorlopige surseance van betaling verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Rouwservice Nederland B.V. Hierbij werd mr. K. van Dijk benoemd tot rechter-commissaris en is advocaat Guido de Wit benoemd tot bewindvoerder. De bewindvoerder heeft in overleg met het bestuur geen gronden gezien om de surseances van betaling voort te zetten. Daarom is hedenmiddag verzocht de surseances van betaling om te zetten in faillissement.

Dit is inmiddels geschied. Per heden verkeren de besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid Bogra B.V., Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden B.V. en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Rouwservice Nederland B.V. derhalve in staat van faillissement. Bogra is een producent en leverancier van uitvaartkisten en marktleider in Nederland. Rouwservice Nederland B.V. legt zich onder andere toe op het overbrengen en verzorgen van overledenen, het inzetten van staatsievervoer en het leveren van dragers op de dag van de uitvaart. Voorts faciliteert Rouwservice Nederland B.V. ook opslag, beheer en uitgifte van uitvaartkisten.

Bedrijfsactiviteiten zo goed als mogelijk gecontinueerd

In en na overleg met de rechter-commissaris, het UWV en de bank, is besloten om de bedrijfsactiviteiten van gefailleerden – gezien ook het grote maatschappelijke belang dat door de ondernemingen van gefailleerden wordt gediend – voorlopig zo goed als mogelijk te continueren teneinde op die manier uitvaarten niet in gevaar te laten komen. De komende periode zal de curator zijn inspanningen met name richten op de realisatie van een doorstart van de ondernemingen van gefailleerden. Tot het moment dat daaromtrent meer duidelijkheid bestaat kan en zal de curator geen nadere mededelingen doen.

Naschrift

Operationeel directeur Frank van Splunter laat weten inmiddels vele steunbetuigingen te hebben mogen ontvangen voor RSN en haar personeel. "Maar we zijn het meest gebaat bij het feit dat onze klanten de komende tijd trouw blijven. Zo kunnen we na de herstart onze hoge kwaliteit van dienstverlening blijven leveren", aldus van Splunter.

Reageer op dit artikel

Reacties:


8 juli 2017 om 9:36

Edith notenboom

20 jaar waarvan ik weet dat we voor bogra gewerkt hebben, spijtige zaak voor de werknemers maar soms is verandering goed ...


8 juli 2017 om 9:31

uitvaartzorg memento

Jammer voor het personeel op de werkvloer,hoop gelijk dat Frank van splunter gelijk van het toneel verdwijnt en NOOIT meer aan de bak komt.
Deze man heeft collega vervoerders zo geïntimideerd en bedreigt dat hij ze kapot zou maken indien ze niet mee deden met RSN.
We zullen maar zeggen boontje komt om zijn loontje


3 juli 2017 om 14:46

Peter

Triest voor het personeel, maar Arno Damhuis leefde op te grote voet, grootheidswaanzin. Al jaren ging het financieel slecht. Dat was een publiek geheim. Douane en Belastingdienst aan de deur op de vestgingen etc. Bank wilde niet meer lenen... Al jaren financieel wanbeleid en te lage tarieven. Jammer, maar helaas. Hopelijk een mooie doorstart voor het personeel, zonder Damhuis!


2 juli 2017 om 12:19

Aakhri Safar

Zeer spijtig om dit te vernemen.
Een prachtig bedrijf met geweldige mensen.
Iedereen sterkte toegewenst.


2 juli 2017 om 9:03

Ronald Sietses

Vele jaren met Bogra mogen samenwerken als toeleverancier, bezorger van kisten en als klant...spijtig voor de betrokkenen en leveranciers die hier nadelen van ondervinden...


1 juli 2017 om 21:53

jos storms

failliet is failliet.
als alles gewoon door kon gaan zou ik ook wel eens failliet willen gaan en dan met een schone lei beginnen.
Jammer voor het personeel op de werkvloer


1 juli 2017 om 20:46

Uitvaartverzorging Suprema

Wat triest voor alle medewerkers, heel veel sterkte allemaal.


30 juni 2017 om 21:29

Nijkamp Uitvaartzorg

Sterkte voor alle betrokkenen en hun medewerkers


Zie alle 8 reacties
Uw reactie op dit artikel