Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Actie voor behoud RK-begraafplaats centrum Naaldwijk

donderdag 2 februari 2021

De parochie van de St. Adrianuskerk in Naaldwijk wil het kerkhof aan de Dijkweg gaan ruimen. De kerk wil de historische begraafplaats uit 1828 laten verdwijnen en daar maken veel mensen zich zorgen over. Juist de oude graven die deels verzakt en vaak niet meer leesbaar zijn, zijn een visuele herinnering aan de historie van de afgelopen 200 jaar.

Op de begraafplaats werd begin jaren 80 van de vorige eeuw voor het laatst begraven. Er komen daardoor dus geen inkomsten meer uit. Het kerkbestuur vindt de huidige staat van het kerkhof niet meer waardig. Maar inwoners van Naaldwijk zien dat heel anders, dat meldt de Telegraaf.

Eerder zijn de resten van oorlogsslachtoffers al herbegraven op de erebegraafplaats op de Grebbeberg in Rhenen. Tegenstanders van het ruimen van de begraafplaats hebben ontdekt dat er heel zeldzame mossen en korstmossen voorkomen op de begraafplaats. Ook zou het goudhaantje, de kleinste vogel van Europa zijn gesignaleerd op het kerkhof. Natuurliefhebbers roepen het kerkbestuur nu op om het kerkhof te behouden, ze hebben een rapport gemaakt over hoe zij de toekomst van het kerkhof zien. Dat rapport wordt woensdag gepresenteerd.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder