nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw: Het Moment, hét opleidingsinstituut voor professionals en starters in "Ritueel begeleiden rondom de dood en bij leven"

18 juli 2022


Het Moment is hét opleidingsinstituut voor professionals en starters in "Ritueel begeleiden rondom de dood en bij leven". In 1,5 jaar leer je tijdens deze opleiding op post-hbo-niveau hoe je anderen kunt begeleiden bij grote veranderingen in het leven. Momenten zoals geboorte, sterven, trouwen en scheiden, of veranderingen rondom carrière en pensionering.

Je leert hoe je mensen begeleidt van een oude naar een nieuwe situatie. Je staat stil, blikt terug, viert, herdenkt, neemt afscheid en kijkt vooruit. Je leert om op een persoonlijke wijze, een unieke en op maat gemaakte ceremonie vorm en inhoud te geven. Hierbij maak je gebruik van de kracht van rituelen en symboliek. Naast een uitgebreide theoretische basis is er veel aandacht voor methoden en technieken en het aanleren van vaardigheden.

Ritueelbegeleider

Als ritueelbegeleider rondom de dood begeleid je nabestaanden bij het afscheid van een dierbare. Je geeft vorm en inhoud aan de afscheidsdienst én besteedt aandacht aan het transformatieproces van nabestaanden rond een overlijden. Je begeleidt hen van de oude naar de nieuwe situatie. Dit doe je door tijdens de uitvaart een ritueel met passende en krachtige symboliek te voltrekken. Een ritueel dat betekenis, inhoud en diepte geeft aan deze verandering.


Studiebelasting

De volledige opleiding ritueel begeleiden bestaat uit 23 studiedagen, opgebouwd uit drie fases. Elke studiedag vraagt voorbereiding van gemiddeld één dag. We vragen je bijbehorende literatuur te lezen en een opdracht te maken.

De opleiding bestaat uit een stevige, interactieve basis voorzien van theorie, casuïstiek, presentatie en spel. Daarna volgt het practicum met videotraining en stage. De laatste fase staat in het teken van ondernemerschap inclusief PR en opdrachtwerving.

Fase 1 Basisopleiding, interactief en boeiend (12 studiedagen)
Fase 2 Practicum inclusief stage (zes studiedagen en een praktijkstage)
Fase 3 Ondernemerschap en planvorming (vijf studiedagen)


Informatiedag

Regelmatig organiseren we een informatie dagdeel voor de opleiding ritueel begeleiden. Een informatie dagdeel staat volledig in het teken van de opleiding en geeft je de kans om antwoord te krijgen op al je vragen. Je maakt kennis met trainers, medestudenten en het studieprogramma. Je proeft de sfeer van een studiedag en weet na dit dagdeel of de opleiding ritueel begeleiden van Het Moment bij je past.

Contactgegevens:

Bezoek- en postadres
Elzenkade 1
3992AD Houten

Telefoon: (0345) 58 23 40
E-mail: info@hetmoment.nu
Web: https://hetmoment.nu

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >