nieuws

Facultatieve
Sponsors

Burgemeester Winterswijk opent heringerichte kindervelden

7 juli 2022

De kindervelden op de algemene begraafplaats zijn, mede op basis van ideeën van een aantal ouders, door kunstenares Karin Jansen en hovenier Jan Bent opnieuw ingericht.

Herinrichting

Er is nu duidelijk een meer kindgerichte sfeer door kleine accenten in bijvoorbeeld de loop van het pad, de keuze van bloeiende planten en door het aanleggen van grote planten waarmee meer geborgenheid is gecreëerd. Voor de ongeboren gestorven kindjes is de herdenkingsboom een plek voor herinnering. Daarnaast is er een pergola geplaatst waar mensen een herdenking kunnen houden.

Symboliek

In de herinrichtingen van de kindervelden is ook symboliek opgenomen. Het urnenveld voor kinderen is aangelegd in de vorm van een vlinder. Leerlingen van basisschool De Vier hebben bij de opening 53 zelfgemaakte vlinders geplaatst. Daarnaast staan aan het begin van het Vlinderpad 2 grote vlinders, die een vader- en een moederfiguur verbeelden.

Al deze accenten vertegenwoordigen bepaalde symboliek. De vlinder staat symbool voor geluk, vrijheid en liefde. En door velen wordt de ontmoeting met een vlinder gezien als een boodschap van iemand die van bovenaf op je neerkijkt. Daarnaast verwijst kunstenares Karin Jansen met de getallen 53 en 55 naar engelen die met ons communiceren.

Burgemeester Bengevoord opende de heringerichte kindervelden. Na afloop van de bijeenkomst is op ieder graf een witte roos gelegd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >